Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leonard Cohen u U.S. Rock and Roll Hall of Fame

Nakon što je na osnovu reizdanja prvih triju albuma kanadski kantautor i pjesnik Leonard Cohen po prvi put prilično nenadano nominiran za ulazak u U. S. Rock and Roll Hall of Fame, to mu je - odmah i uspjelo. Legendarni će Leonard Cohen tako 10. travnja 2008. godine zajedno s Madonnom biti primljen u članstvo Američke kuće slavnih rokera, nakon što je prošle godine primljen i u Canadian Songwriters Hall of Fame. Cohen se, protivno svojim dosadašnjim ’medijskim običajima’, počeo češće pojavljivati u medijima od 2005., a nakon što mu je njegova dugogodišnja menadžerica pronevjerila imetak - dok je on desetak godina boravio u zen-budističkom samostanu.

Nedavno je objavio novu knjigu poezije ’Knjiga čežnje’ te producirao i napisao album ’Blue Alert’ za Anjani Thomas, no izlazak svojeg novog albuma odgodio je do sada nekoliko puta, sada za ožujak 2008. godine. Cohen je također do daljnjega obustavio seriju reizdanja svojih ranijih albuma, a još uvijek se čeka da potvrdi ili opovrgne najave za svoju prvu turneju nakon davne 1993. godine.

Hrvatski fanovi imali su u zadnje vrijeme puno razloga za uzbuđenje – Cohenova autorizirana biografija ’Raznoliki položaji’, objavljena paralelno s novim američkim izdanjem, publicistički je hit jeseni u Hrvatskoj, na hrvatski mu je upravo prevedena nova zbirka poezije ’Knjiga čežnje’, a Menart distribuira reizdanja njegova prva tri albuma, kao i ’Blue Alert’. Više na www.leonardcohencroatia.com.

Objavljeno 20.12.2007.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews