Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mark Knopfler 9. lipnja stiže u Zagreb

Nakon skoro 20 godina, Mark Knopfler, autorska legenda i frontmen velikih Dire Straitsa, nastupa u Zagrebu. Koncert će se održati 9. lipnja sljedeće godine u Domu sportova. Na turneju kreće povodom izlaska novog albuma ’Kill To Get Crimson’ koji je objavljen tijekom rujna 2007. godine.

Album, koji skreće fokus s Knopflerova, statusa gitarističkog heroja Dire Straitsa na već dokazani skladateljski talent, uslijedio je nakon sjajnih solo albuma ’All The Roadrunning’ na kojem je surađivao s Emmylou Harris. Taj album, koji je bio nominiran i za Grammyja, rasprodao je prošlu turneju u hipu.

’Kill To Get Crimson’ snimljen je u Markovom studiu u Engleskoj, te sadrži dosta tradicionalnih instrumenata uz dosta gitare, baseva, bubnjeva i klavijatura. Na albumu mu pomažu Ian Lowthian s kojim je Mark surađivao na soundtracku za film ’A Shot At Glory’ i John McCuskerom.

Višestruki dobitnik Grammya kao frontmen grupe Dire Straits, Mark Knopfler je pokazao da uz njegovu unikatnu liriku i gitaru mogu stvoriti hitovi poput ’Sultans of Swing’, ’Money For Nothing’, ’Romeo and Juliet’, koji pripadaju svjetskoj riznici pop glazbe.

Cijene ulaznica:
310 kuna - VIP parter (rasprodano),
290 kuna - parter sredina, tribina sredina,
265 kuna - parter gornji, tribina lijevo i desno,
215 kuna - lijevi i desni kut tribina.

Valja napomenuti da su, po želji izvođača, sva mjesta u Domu sportova sjedeća i numerirana.

Ulaznice se mogu kupiti putem call centra 01-4811-900, www.ticketline.hr, www.lupapromotion.hr, tickets@lupa.hr, Integral Pothodnik i dućani Dancing Beara u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu.

U sjedištu tvrtke Lupa promotion, Zagreb, Drniška 22, kupci imaju mogućnost kupovine ulaznica putem kreditnih i debitnih kartica Visa, Master Card i Maestro.

Objavljeno 30.05.2008.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin