Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massimo, Spalato, Luky i Dalibor Prochazka na Šibenskoj šansoni

Massimo, Spalato, Luky i Dalibor Prochazka na Šibenskoj šansoni Massimo, Tedi Spalato, Luky i Dalibor Prochazka uzdanice su Aquarius Recordsa na tradicionalnom 13. festivalu dalmatinske šansone, u sklopu Večeri novih skladbi, 21. kolovoza u Šibeniku na ljetnoj pozornici.

Massimo će u Šibeniku izvesti pjesmu “Ljubav kao miris” koju potpisuje Sandra Sagena na stihove Katje Restović, dok se za aranžman pobrinuo Marko Križan. Pjesma je uvertira u novi Massimov album čije se objavljivanje očekuje do kraja godine, a ovih dana za nju su snimljena i dva videospota koja će također premijerno biti prikazana u Šibeniku. Massimo i šibenska publika već su dugo prijatelji, a popularni pjevač na šibensku se ljetnu pozornicu vraća nakon trijumfa prije dvije godine, kad je s Nenom Belanom višestruko nagrađen za pjesmu “Zar više nema nas”.

Tedi Spalato redoviti je sudionik i miljenik festivala te također višestruko nagrađivan na Šibenskoj šansoni. Ovoga kolovoza u Šibenik dolazi s pjesmom “Di to gremo” (“Di to gremo judi moji, di to parti ovo sve?”) koju izvodi s Matom Gulinom i Damirom Duplančićem.

Pjesma odlično ocrtava naše vrijeme pomaknutih vrijednosti, ali na splitski način, razigrano i s puno humora. Spalato je autor glazbe, Branko Slivar potpisuje stihove (Spalato ga od milja naziva “genijalnim luđakom”), a aranžmani su djelo Eduarda Botrića.

Još jedan poznati Splićanin, kantautor i producent Luky, premijerno će u Šibeniku izvesti novu pjesmu “Škorcan”. Pjesma najavljuje njegov nadolazeći album “Hvala.” koji izlazi u prvom tromjesječju 2011. s jedanaest novih pjesama, a bit će to treći Lukyjev kantautorski album i završni dio trilogije o Arariti. Luky je upravo u Šibeniku 2002. godine, uz dotadašnju skladateljsku i producentsku, započeo i kantatutorsku karijeru s pjesmom ’’Ti si More’’. Šibenska publika i Luky već godinama njeguju izuzetan odnos te Luky rado ističe da se u Šibeniku, kao i na Festivalu, koji za njega nosi uvijek iznova novu inspiraciju i čaroliju, osjeća kao kod kuće. Njegova je želja da šibenskoj publici, budući da prema njoj gaji izuzetan respekt, izvedbom pjesme “Škorcan” podari poseban doživljaj.

Dalibor Prochazka u Šibeniku će nastupiti s pjesmom “Bit će zauvijek” za koju potpisuje tekst i stihove, dok je aranžman djelo Porinovca Ivana Popeskića. O pjesmi “Bit će zauvijek” koju krasi mediteranski štih popularni kantautor ukratko je rekao: “Jedva čekam ovaj renomirani festival i osjećam da je ovo vrlo važan korak u mojoj karijeri. Pjesma s kojom ću nastupiti svojevrsni je zaokret u mom glazbenom izričaju, a istinitost stanja iz kojeg je nastala, pjesmi daje posebnu snagu koju će slušatelji, siguran sam, prepoznati i osjetiti, i siguran sam da će ova pjesma, kako uostalom kaže njeno ime - ostati zauvijek!”. Na Večerima dalmatinske šansone Dalibor je nastupio 2004., a na ovogodišnjem festivalu nastupit će i 20. kolovoza, na Večerima talijanske kancone, s pjesmom «Deborah».

Objavljeno 05.08.2010.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)