Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massimo, Spalato, Luky i Dalibor Prochazka na Šibenskoj šansoni

Massimo, Spalato, Luky i Dalibor Prochazka na Šibenskoj šansoni Massimo, Tedi Spalato, Luky i Dalibor Prochazka uzdanice su Aquarius Recordsa na tradicionalnom 13. festivalu dalmatinske šansone, u sklopu Večeri novih skladbi, 21. kolovoza u Šibeniku na ljetnoj pozornici.

Massimo će u Šibeniku izvesti pjesmu “Ljubav kao miris” koju potpisuje Sandra Sagena na stihove Katje Restović, dok se za aranžman pobrinuo Marko Križan. Pjesma je uvertira u novi Massimov album čije se objavljivanje očekuje do kraja godine, a ovih dana za nju su snimljena i dva videospota koja će također premijerno biti prikazana u Šibeniku. Massimo i šibenska publika već su dugo prijatelji, a popularni pjevač na šibensku se ljetnu pozornicu vraća nakon trijumfa prije dvije godine, kad je s Nenom Belanom višestruko nagrađen za pjesmu “Zar više nema nas”.

Tedi Spalato redoviti je sudionik i miljenik festivala te također višestruko nagrađivan na Šibenskoj šansoni. Ovoga kolovoza u Šibenik dolazi s pjesmom “Di to gremo” (“Di to gremo judi moji, di to parti ovo sve?”) koju izvodi s Matom Gulinom i Damirom Duplančićem.

Pjesma odlično ocrtava naše vrijeme pomaknutih vrijednosti, ali na splitski način, razigrano i s puno humora. Spalato je autor glazbe, Branko Slivar potpisuje stihove (Spalato ga od milja naziva “genijalnim luđakom”), a aranžmani su djelo Eduarda Botrića.

Još jedan poznati Splićanin, kantautor i producent Luky, premijerno će u Šibeniku izvesti novu pjesmu “Škorcan”. Pjesma najavljuje njegov nadolazeći album “Hvala.” koji izlazi u prvom tromjesječju 2011. s jedanaest novih pjesama, a bit će to treći Lukyjev kantautorski album i završni dio trilogije o Arariti. Luky je upravo u Šibeniku 2002. godine, uz dotadašnju skladateljsku i producentsku, započeo i kantatutorsku karijeru s pjesmom ’’Ti si More’’. Šibenska publika i Luky već godinama njeguju izuzetan odnos te Luky rado ističe da se u Šibeniku, kao i na Festivalu, koji za njega nosi uvijek iznova novu inspiraciju i čaroliju, osjeća kao kod kuće. Njegova je želja da šibenskoj publici, budući da prema njoj gaji izuzetan respekt, izvedbom pjesme “Škorcan” podari poseban doživljaj.

Dalibor Prochazka u Šibeniku će nastupiti s pjesmom “Bit će zauvijek” za koju potpisuje tekst i stihove, dok je aranžman djelo Porinovca Ivana Popeskića. O pjesmi “Bit će zauvijek” koju krasi mediteranski štih popularni kantautor ukratko je rekao: “Jedva čekam ovaj renomirani festival i osjećam da je ovo vrlo važan korak u mojoj karijeri. Pjesma s kojom ću nastupiti svojevrsni je zaokret u mom glazbenom izričaju, a istinitost stanja iz kojeg je nastala, pjesmi daje posebnu snagu koju će slušatelji, siguran sam, prepoznati i osjetiti, i siguran sam da će ova pjesma, kako uostalom kaže njeno ime - ostati zauvijek!”. Na Večerima dalmatinske šansone Dalibor je nastupio 2004., a na ovogodišnjem festivalu nastupit će i 20. kolovoza, na Večerima talijanske kancone, s pjesmom «Deborah».

Objavljeno 05.08.2010.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich