Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Michael Balzary Flea iz RHCP u 46. godini upisao fakultet

Michael Balzary Flea iz RHCP u 46. godini upisao fakultetBasist grupe Red Hot Chili Peppers, Flea, upisao je fakultet u Južnoj Kaliforniji gdje će dolaziti na satove glazbenog programa. Flea, pravog imena Michael Balzary, je izjavio kako se odlučio za ovaj prestižni fakultet kako bi naučio glazbenu strukturu kompozicija, te je potvrdio najavljenu dvogodišnju pauzu matičnog sastava.

Nakon što je Kiedis izjavio da trenutno ništa ne planiraju jer su iscrpljeni od prošle turneje, sada je i 46-godišnji Flea potvrdio da im je potreban odmor.

Govoreći o pohađanju fakulteta nije krio oduševljenje: ”Zadovoljan sam načinom na koji je moje glazbeno obrazovanje teklo do sada, ali je mnogo zanimljivije učiti sve ove stvari. Nikada ništa nisam znao. Svirao sam trubu u školskim grupama. Naučio sam svirati na trubi pjesme koje sam volio no nikada nisam naučio zašto jedna nota ide s drugom i zašto daje takav zvuk. Nisam naučio kako stvoriti tenziju u svojim pjesmama. Chili Peppers su tu tenziju stvarali u svojim pjesmama ali to je bilo na osnovu emocija ili intuicije, a ne zbog matematike i akademskih pravila glazbe. Poznavanje strukture kompozicije vrlo je zabavno.”

Objavljeno 14.10.2008.

Vremeplov

Vrlo mi je važna sloboda u stvaranju glazbe. Kada si u bandu postoje ograničenja, postoji uloga koju moraš zadovoljiti. Kada si jednom postaviš granice teško ih je preći…
Dave Gahan (Depeche Mode)