Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mika Male i Eskim

Mika Male i EskimPeteročlani zagrebački bend Mika Male potpisao je ovih dana ugovor sa diskografskom kućom Dallas Records i odmah izbacio prvi singl naziva ”Eskim” koji najavljuje izlazak njihovog studijskog albuma.

Mika Male je grupa koji iza sebe ima niz koncerata po raznim klupskim prostorima, nastup na na N.O. Jazz festivalu, u kazalištima i Centrima za kulturu grada Zagreba.

Svjesno žanrovski neopredijeljeni, ali vrlo jasni u svom glazbenom izrazu, Mika Male su jedan od rijetkih bendova na hrvatskoj glazbenoj sceni koji teže jedinstvu glazbe i riječi.

Glazbeno oboružani koliko klasičnim (violina, klavir, flauta) toliko i rock instrumentarijem (električna gitara, bas i bubanj) bojaju svaki stih pjevača i tekstopisca Orlana Tusa te svakoj pjesmi pridaju posebnu atmosferu.

O svojoj glazbi sami kažu: ”Mika Male prolaze labirintima melankolije tražeći izlaz. Ponekad ga nalaze, a češće se gube u slijepim ulicama. Zanima ih ono što skrivaju slojevi svakodnevnih lica koje nabacujemo, poniru u dubine ljudskog i iskreno progovaraju o onome što se tamo odvija. Bez maske.

Nastali početkom tisućljeća, odlučili su stvarati iz potrebe da pruže autentičan glas u masi, da prikažu čovjeka sa svim njegovim dilemama, strahovima, kontradikcijama, svime bitnim i ključnim za ono što on zapravo
jest. Glazbom i riječima oslikavaju apsurd i veličanstvenost ljudskog postojanja, svu ljepotu i složenost komunikacije i kaos međuljudskih odnosa.”

Grupu čine Orlan Tus (vokal, elektroakustična gitara, klavir), Majda Bojić (violina), Lucija Potočnik (bas gitara), Ivan Žigo (električna gitara) i Igor Bušljeta (bubnjevi).

Singlom ”Eskim” Mika Male će se predstaviti publici i dati im uvid u ono što nas očekuje na njihovom prvom albumu naziva ”Vremenom”. Videospot će biti sniman krajem ožujka u Crikvenici, a režirat će ga Stefano Claude Žafaranić, autor koji je tijekom 90-tih zajedno sa Gonzom snimao spotove za Dinu Dvornika i Pipse.

Premijera singla ”Eskim” održana je u emisiji Dallas Special 10. 03. 2010. godine.

Album ”Vremenom” sniman je i miksan u Kramasonik studiju u Zagrebu pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a masteriran je u Chicagu od strane gospodina Carla Saffa. Na albumu će se naći ukupno 10 pjesama.

Objavljeno 21.03.2010.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com