Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morcheeba na Križankama

Morcheeba na Križankama Morcheeba, poznata britanska grupa nastala sredinom 90tih, u zlatno doba trip hopa, nastupit će u nedjelju, 12. srpnja na Križankama u Ljubljani.

Posljednji studijski album grupe »Dive Deep« objavljen je 2008. godine i na njemu su braća Godfrey, baza benda, ugostili Judie Tzuke, Thomasa Dybdahla, Cool Calm Petea i Mando Zamoloa koji će nastupiti i na ljubljanskom koncertu.

Grupa Morcheeba osnovana je početkom 90tih i u prvoj fazi tražila svoj glazbeni izraz između različitih vrsta, od bluesa do hip hopa. Pronašli su ga u trip hopu koji je baš u to doba snažno izbio na svjetsku glazbenu scenu.

Godine 1995. svojim su prvim singlom »Trigger Hippie« osvojili publiku i medije, što se moglo pripisati i osebujnom vokalu pjevačice Skye. Sky je sa braćom Godfrey snimila još tri albuma od kojih su veliki uspjeh polučili »Big Calm« i »Fragments Of Freedom« čiji je singl »RomeWasn’t Built In A Day« najavio zaokret prema pop zvuku.

U dosadašnjoj karijeri Morcheeba je prodala više od 6 milijuna albuma, nekoliko puta su turnejama prešli cijeli svijet, bili praktički na rubu raspada.

Objavljeno 06.07.2009.

Vremeplov

Amerika me je naučila da se vratim na bazične vrijednosti rada. Osjećao sam da mogu pobijediti situaciju u koju sam stavljen, a na primarnom nivou osjećao sam da mogu razumjeti sve te ljude koji su bili radnici, čistači i dostavljači i da ih mogu gledati kao sebi ravne. Kada sam počeo dobivati redateljske poslove u serijama i na filmu, Amerika je osvijestila u meni ono što je tamo usko povezano, a to su vrijeme i novac.
Goran Gajić, redatelj