Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morcheeba na Križankama

Morcheeba na Križankama Morcheeba, poznata britanska grupa nastala sredinom 90tih, u zlatno doba trip hopa, nastupit će u nedjelju, 12. srpnja na Križankama u Ljubljani.

Posljednji studijski album grupe »Dive Deep« objavljen je 2008. godine i na njemu su braća Godfrey, baza benda, ugostili Judie Tzuke, Thomasa Dybdahla, Cool Calm Petea i Mando Zamoloa koji će nastupiti i na ljubljanskom koncertu.

Grupa Morcheeba osnovana je početkom 90tih i u prvoj fazi tražila svoj glazbeni izraz između različitih vrsta, od bluesa do hip hopa. Pronašli su ga u trip hopu koji je baš u to doba snažno izbio na svjetsku glazbenu scenu.

Godine 1995. svojim su prvim singlom »Trigger Hippie« osvojili publiku i medije, što se moglo pripisati i osebujnom vokalu pjevačice Skye. Sky je sa braćom Godfrey snimila još tri albuma od kojih su veliki uspjeh polučili »Big Calm« i »Fragments Of Freedom« čiji je singl »RomeWasn’t Built In A Day« najavio zaokret prema pop zvuku.

U dosadašnjoj karijeri Morcheeba je prodala više od 6 milijuna albuma, nekoliko puta su turnejama prešli cijeli svijet, bili praktički na rubu raspada.

Objavljeno 06.07.2009.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)