Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nirvana na vinilu

Nirvana na viniluORG izdavačka kuća koja objavljuje isključivo vinile, posegnula je za katalogom Kurta Cobaina. Petnaest godina nakon samoubojstva Kurta Cobaina, potražnja za njegovom ostavštinom veća je nego ikad.

Riječ je o etiketi isključivo posvećenoj izdavanju tog arhaičnog audio formatu koja će ”Nevermind”, ”In Utero” i ”MTV Unplugged” izdati u suradnji s Universal recordsom. ORG je 2006. godine osnovao Universalov potpredsjednik Monti Olson, veliki zaljubljenik u vinil. Izvorni plan bio je reizdavati stare ploče klasike i jazza, no suradnja s Beckom prošle godine proširila je područje njihovog djelovanja.

Svaki od navedenih grunge klasika izlazi na posebnom, 180 grama teškom vinilu uz digitalni remastering. Što se ”MTV Unpluggeda” tiče, albuma kojeg kritičari nazivaju oproštajnom porukom Kurta Cobaina, po prvi puta će izaći u ovom obliku.

Reizdanje očekuje i prvijenac Nirvane ”Bleach”, no njega priprema Sub Pop iz Seattlea, izdavač koji je i otkrio grupu neprežaljenog glazbenika.

Objavljeno 29.03.2009.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com