Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvoren novosadski glazbeni festival ”Exit”

Otvoren novosadski glazbeni festival ”Exit”Nastupom poznate britanske pjevačice Lilly Allen u četvrtak navečer na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu otvoren je četverodnevni glazbeni festival ”Exit”, koji godinama ima reputaciju jednog od najvažnijih glazbenih događaja jugoistočne Europe.

Do nedjelje, na preko 20 festivalskih pozornica nastupit će oko 500 izvođača, među kojima i svjetski poznate glazbeni sastavi ”Madness”, ”The Prodigy”, ”Kraftwerk”, ”Moby”.

Organizatori su uoči otvorenja priopćili da očekuju oko 200.000 posjetitelja, od toga 35.000 stranaca.

”Očekujem da će festival biti rasprodan, što se do sada nije desilo”, kazao je generalni menadžer festivala Bojan Bošković i dodao da će u festivalskom kampu biti smješteno do 12.000 posjetitelja, prenosi agencija Beta.

Programski menadžer glavne pozornice Dragan Ambrozić ocijenio je da je Exit značajno unaprijedio kulturu u Srbiji i usporedio ovaj festival s ulogom koju su svojedobno imali filmski festival FEST i kazališni festival BITEF.

”Svi ti festivali, a sada i Exit, donijeli su nove kulturne modele u zemlju”, kazao je Ambrozić i dodao da je Exit dokazao i da je Srbija veoma zanimljivo koncertno tržište.

”Exit” je u studenom 2007. u Londonu proglašen za najbolji glazbeni festival u Europi na ceremoniji ”Festivalske nagrade Ujedinjenog Kraljevstva”.

Pokrenut 2000. godine u organizaciji dvojice novosadskih studenata kao neformalni kulturni multimedijski događaj sa političkim predznakom, EXIT festival je u međuvremenu izrastao u jedan od najvećih međunarodnih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi.

Objavljeno 12.07.2009.

Vremeplov

Osjećam kao da se uvijek borim da se ne ponovim.
Billy Corgan (The Smashing Pumpkins)