Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pojava krivotvorenih ulaznica za Depeche Mode

Pojava krivotvorenih ulaznica za Depeche Mode Članovi britanske elektro-pop grupe Depeche Mode, koji će nastupit 14. veljače u ”Areni”, stižu u Zagreb dan ranije kako bi prošetali gradom, najavili su organizatori ”Lupa promocija”, koji upozoravaju obožavatelje na pojavu krivotvorenih ulaznica.

Za treći zagrebački koncert Depeche Modea karte su rasprodane još u rujnu prošle godine, a građani bi, namjeravaju li kupovati ulaznice mimo ovlaštenog prodajnog mjesta, trebali obratiti pozornost na njihov izgled - obojana vlakna, Ticketpro logotip, vodeni žig, zaštitnu foliju na poleđini.

U sklopu velike svjetske turneje ”Tour Of The Universe” Depeche Mode je trebao nastupiti u Zagrebu još u svibnju prošle godine, no zakazani koncert bio je odgođen zbog zdravstvenih problema pjevača.

Turneju je 10. svibnja otvorio nastup u Tel Avivu, a dosad su imali devedesetak koncerata u više od trideset zemalja. U Zagreb dolaze iz poljskog Lodza, nakon čega se vraćaju u London gdje će održati dva koncerta, od kojih jedan humanitarni.

Na turneji predstavljaju novi, dvanaesti album ”Sounds of the Universe”, no izvodit će i stare hitove. Među dvadesetak pjesama s dosadašnjih set lista na turneji našle su se i ”Policy of Truth”, ”Enjoy The Silence”, ”Never Let Me Down”, ”Master and Servant”, ”I feel you”, ”Stripped”, ”It’s No Good”.

Za obilazak Zagreba za svakog od člana grupe naručen je po jedan kombi Mercedes Viano. Tražili su i da im se pripremi prostor za opuštanje i zabavu prije i nakon nastupa, soba za trening i igranje stolnog nogometa te maserka kako bi se opustili prije izlaska na pozornicu. Žele i da temperatura u svim prostorijama u ”Areni” bude točno 24 stupnja.

Na glazbenoj sceni Depeche Mode se pojavio ranih osamdesetih, a punu afirmaciju doživjeli su devedesetih. U sadašnjem postavu su Martin Gore, Dave Gahan i Andy Fletcher.
Predgrupa u Zagrebu bit će im britanski elektro-punk bend Nitzer Ebb iz Essexa, grada iz kojeg su i Depeche Mode.

Objavljeno 11.02.2010.

Vremeplov

Za sedamnaesti rođendan dobio sam nešto love i dozvolu od staraca da si kupim prvu bas gitaru i pojačalo. Činjenica da sam tek par mjeseci kasnije otkrio kako je taj isti bas imao prije toga slomljen vrat, govori dovoljno o tome koliko sam se u bas razumio i kako me tip koji mi ga je prodao dobro procijenio kao totalnog debila... Nema veze. Bio je potpuno sjeban, ali je proizvodio mrak zvuk... Godinama.
Damir Urban