Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Porin za životno djelo posthumno Šuteju i Glavanu

Porin za životno djelo posthumno Šuteju i GlavanuDiskografska nagrada Porin za životno djelo ove će godine posthumno biti dodijeljena dvojici velikana hrvatske glazbene kulture - maestru Vjekoslavu Šuteju i rock kritičaru Darku Glavanu, priopćeno je danas iz Instituta hrvatske glazbene industrije.

Posthumnom dodjelom Porina Vjekoslavu Šuteju (1951.-2009.) ”odaje se počast umjetniku čije je djelovanje obilježilo naše vrijeme. Uzlazna putanja karijere dirigenta, svjetskog putnika, trajala je sve do njegova prerana odlaska, a postignuti uspjesi danas ga čine uistinu istaknutim predstavnikom jedne generacije koja je dostojno nosila slavu mnogih uglednika i velikana hrvatske glazbene kulture”, stoji u obrazloženju.

Za drugog dobitnika Darka Glavana (1951.-2009.) navodi se pak da je ostavio golem i prepoznatljiv trag na hrvatskoj rock sceni kao jedan je od utemeljitelja rock kritike, utjecajan glazbeni kolumnist i recezent albuma, strastveni diskofil te dubinski poznavatelj rocka, stripa, pop-kulture i suvremene likovne umjetnosti”.

Tako će Porin za poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi posthumno biti dodijeljen dvojici Riječana, koji su slučajno rođeni i umrli iste godine, dodaje se.

Ugledna diskografska nagrada Porin ustanovljena je 1993., a redovito se godišnje dodjeljuje od 1994.

Do sada je posthumnno bila dodijeljena Branku Mihaljeviću 2005., Dragi Britviću 2006. te Dinu Dvorniku 2009., stoji u priopćenju.

Objavljeno 22.02.2010.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević