Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Porin za životno djelo posthumno Šuteju i Glavanu

Porin za životno djelo posthumno Šuteju i GlavanuDiskografska nagrada Porin za životno djelo ove će godine posthumno biti dodijeljena dvojici velikana hrvatske glazbene kulture - maestru Vjekoslavu Šuteju i rock kritičaru Darku Glavanu, priopćeno je danas iz Instituta hrvatske glazbene industrije.

Posthumnom dodjelom Porina Vjekoslavu Šuteju (1951.-2009.) ”odaje se počast umjetniku čije je djelovanje obilježilo naše vrijeme. Uzlazna putanja karijere dirigenta, svjetskog putnika, trajala je sve do njegova prerana odlaska, a postignuti uspjesi danas ga čine uistinu istaknutim predstavnikom jedne generacije koja je dostojno nosila slavu mnogih uglednika i velikana hrvatske glazbene kulture”, stoji u obrazloženju.

Za drugog dobitnika Darka Glavana (1951.-2009.) navodi se pak da je ostavio golem i prepoznatljiv trag na hrvatskoj rock sceni kao jedan je od utemeljitelja rock kritike, utjecajan glazbeni kolumnist i recezent albuma, strastveni diskofil te dubinski poznavatelj rocka, stripa, pop-kulture i suvremene likovne umjetnosti”.

Tako će Porin za poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi posthumno biti dodijeljen dvojici Riječana, koji su slučajno rođeni i umrli iste godine, dodaje se.

Ugledna diskografska nagrada Porin ustanovljena je 1993., a redovito se godišnje dodjeljuje od 1994.

Do sada je posthumnno bila dodijeljena Branku Mihaljeviću 2005., Dragi Britviću 2006. te Dinu Dvorniku 2009., stoji u priopćenju.

Objavljeno 22.02.2010.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal