Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pozdrav Azri iz Beograda

Pozdrav Azri iz BeogradaRitam sekcija originalne postave kultne Azre, Boris Leiner za bubnjevima i Mišo Hrnjak na basu, nakon što su se nedavno sastali prvi put poslije 25 godina, zasvirati će na jedinstvenom koncertu ”Pozdrav Azri”, koji Long Play organizira 15. listopada u velikoj dvorani Doma omladine Beograda.

Povod za ovaj spektakularni koncert dvije trećine originalne Azre je izuzetan - obilježavanje 30 godina od kako je bend Branimira Johnny Štulića objavio prvi singl ”A šta da radim/Balkan” (oktobar 1979), jedno od najznačajnijih i najutjcajnijih izdanja jugoslavenskog rock’n’rola.

Iz (ne)opravdanih razloga već dugo odsutnog Johnnyija u Nizozemskoj, na koncertu će zamijeniti Davorin Bogović, te vrsni zagrebački glazbenici Žan Jakopač, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger.

”Tek sada vidim koliko je to bilo jako. Nismo ni bili svjesni koliko je to bilo vrijeme hipnoze. Sretan sam što sam to proživio. Što sam bio dio svega toga. Vidim da novi klinci i dalje kupuju Azru i da se Johnny vrati, mislim da bi ponovno zasjeo na kraljevsko prijestolje koje ga čeka”, kaže Leiner.

Bubnjar koji je svoju bubnjarsku vještinu najbolje pokazao na Azrinom živom albumu ”Ravno do dna” (1982), a glasom na klasicima kao što su ”Lijepe žene prolaze kroz grad”, ”Provedimo vikend zajedno” ili ”Ne prodajem nasmiješenog psa”, prvi koncert ”Pozdrav Azri” u Beogradu upriličio je još 2001. godine u Klubu studenata tehnike.

Već sljedeće jeseni u Zagrebu je u klubu ”Tvornica” upriličen koncert ”Tribute to Azra” pod neslužbenim imenom ” Johnny, vrati se” na kojem je Leiner izložio Štulićevu bistu. Na Johnnyijev komentar: ”Leiner je taj koji je postavio onu bistu na pozornicu, jer bi on i htio da budem mrtav!”, bubnjar je odgovorio: ”Mi pravimo kult njegove ličnosti, a ne želimo ga pokopati”.

Konačno, u prosincu 2007. godine na još jednom od koncerata ”Pozdrav Azri” neočekivano Leineru se na pozornici zagrebačkog kluba ”Boogaloo” pridružio basist Mišo Hrnjak, koji je posljednji put svirao s njim i Štulićem još 1982. godine na ”Filigranskim pločnicima”, da bi se potom povukao iz glazbe, pridružio Jehovinim svjedocima i otišao u inozemstvo.

Koliko je ostalo od stare Azre u prstima Hrnjaka, i njegovog saborca Leinera? Dovoljno je reći da je publika u zagrebačkom klubu ”Boogaloo” zdušno skandirala ”Mišo, Mišo, Mišo...”, baš kao nekoć na početku ”Ravno do dna”...

Pretprodaja ulaznica za koncert ”Pozdrav Azri” krenula je od petka 18. rujna samo na blagajni Doma omladine Beograda.

Objavljeno 01.10.2009.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban