Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Primal Scream sviraju 27. rujna u Zagrebu

Primal Scream sviraju 27. rujna u ZagrebuU CD shopove je stigao ’Beautiful Future’ - novi album britanskih rockera Primal Scream koji će glavom i bradom stići u Zagreb 27. rujna, i u organizaciji Tvornice kulture održati svoj prvi hrvatski koncert.

’Beautiful Future’ deveti je studijski album kojeg su Primal Scream objavili u svojoj dvadeset i četiri godine dugoj karijeri. Ujedno, to je i prvi album objavljen za mladu etiketu B-unique. ’Beautiful Future’ najavljen je singlom ’Can’t Go Back’, a za drugi singl odabarana je pjesma ’Uptown’.

Fanove i slušatelje željne sitnih, delikatesnih informacija zanimat će kako su Primal Scream pet pjesama snimali u Stockholmu u studiju Atlantis te nakon dvadeset i šest godina u pogon stavili marimbu i piano na kojima je ABBA odsvirala svoje evergreene ’Dancing Queen’, ’Knowing Me’, ’Knowing You’, ’Money, Money, Money’ i ’SOS’. Album su producirali Björn Ytlling iz švedskog indie pop trija Peter, Björn and John te Paul Epworth koji je radio i na albumima grupa Block Party i The Rakes.

Primal Scream je sredinom 80-ih osnovao Bobby Gillespie, tada bubnjar grupe The Jesus and Mary Chain. Nakon zagrijavanja punkoidnim hard rockom, bend se okrenuo trendovima i započeo koketirati s acid house pop-rock fusionom kojim su se u to vrijeme bavile grupe Stone Roses i Happy Mondays. Dodajući tome svoje elemente, bend je ’91. objavio svoju treću ploču ’Screamadelica’ koja je rock publici na prihvatljivije pakirani način približila techno i plesnu glazbu te tako zauvijek promijenila dotadašnje lice britanske glazbene scene.

Album ’Beautiful Future’ sadrži jedanest pjesama koje će Primal Scream 29. rujna, uz stare hitove ’Movin’ On Up’, ’Loaded’, ’Jailbird’, ’Swastika Eyes’, ’Country Girl’, uživo predstaviti hrvatskoj publici u klubu Tvornica.

Objavljeno 21.08.2008.

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com