Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Reizdanja - ’’Videosex 84’’ i ’’Lacrimae Christi’’

Reizdanja - ’’Videosex 84’’ i ’’Lacrimae Christi’’Albumi ’’Videosex 84’’ i ’’Lacrimae Christi’’, u originalnim omotima, sada su po prvi put dostupni na CD-u. Ta dva sjajna albuma, s nizom hitova: ’’Detektivska priča’’, ’’Moja mama’’, ’’Kako bi volio da si tu’’, ’’Stakleno nebo’’ predstavljaju vrhunac kreativnosti Videosexa i ponajbolje momente nezaboravnih 80-tih.

Videosex jedan je od najpopularnijih bendova s prostora bivše države, a osnovali su ga 1983. godine: Matjaž Kosi (klavijature), Janez Križaj (bas), Iztok Turk (bubnjevi) i Anja Rupel (vokal).

Intrigantan i izazovan vokal Anje Rupel savršeno se slagao sa elektronskim zvukom grupe čiji je pop predznak često hodao po tankoj liniji između prihvatljivih i provokativnih tekstova što im je donijelo veliku popularnost.

U devet godina postojanja objavili su 4 albuma: ’’Videosex-84’’, ’’Lacrimae Christi’’, ’’Svet je zopet mlad’’ i ’’Ljubi in sovraži’’, koji su iznjedrili megahitove poput:”Moja mama”, ”Kako bih volio da si tu”, ”Neonska reklama”, ”Detektivska priča”, ”Videosex”, ”Tko je zgazio gospođu Mjesec“ i mnoge druge.

Posljednji album ”Ljubi in sovraži” objavili su 1992 godine, a najjači hitovi su bili istoimena pjesma ”Ljubi in sovraži” te ”Smrt mladega pilota”.

Poslije raspada grupe iste godine, Anja Rupel je nastavila solo karijeru. Objavila je singl ”Lep je dan” 1995, i albume ”Odpri oči”, ”Življenje je kot igra”, ”Ne ustavi mi nihče”, ”Razprodano (Kolekcija) i ”Vse ”.

Pet godina nakon raspada objavljena je kolekcija ’’Arhiv’’ koja je sadržavala kompletnu diskografiju te nekoliko neobjavljenih snimki.

Objavljeno 06.10.2009.

Vremeplov

CD-i... Potpuno korporativni proizvod. izgledaju prejeftino i bez duše, ne mirišu na ništa.
Evan Dando (Lemonheads)