Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sting: ”Obamu je poslao Bog da sredi svjetski nered”

Sting: ”Obamu je poslao Bog da sredi svjetski nered”Britanski rock pjevač Sting nije poznat kao veliki vjernik, no za američkog je predsjednika Baracka Obamu izjavio da je on možda božanski odgovor na svjetske probleme.

”Na mnogo načina, on je poslan od Boga, jer je svijet u neredu”, našalio se Sting u intervjuu za američku agenciju Associated Press, objavljenom u petak.

No bivši pjevač grupe Police je kazao kako je ozbiljan u svom uvjerenju da je Obama najbolji čelnik za ’navigaciju’ među svjetskim problemima.

Navodeći da je proveo neko vrijeme s Obamom, Sting je kazao kako je ”otkrio da je on vrlo iskren, vrlo prisutan, jasno super-pametan i upravo ono što trebamo u svijetu”.

”Ne mogu zamisliti nikoga bolje kvalificiranoga zbog njegove pozadine, obrazovanja, posebice s obzirom na islam”, kazao je Sting, ističući istodobno da Obamu očekuje ”težak posao”.

Sting (58) je izrazio uvjerenje da se svjetski problemi mogu riješiti, ali i frustraciju zbog toga što ”izgleda da živimo u kolanju srednjovjekovnih ideja”.

”Nadam se da možemo početi razgovarati o stvarnim pitanjima a ne brinuti o tome je li Bogu stalo do duljine tvoje suknje ili tvojoj boji. Mi smo ovdje da bi evoluirali kao jedna obitelj, i više ne možemo biti razdvojeni”, rekao je Sting.

Nazvan po fantastičnom romanu talijanskog pisca Itala Calvina ”Ako jedne zimske noći jedan putnik”, novi Stingov album je njegov drugi za izdavača Deutsche Grammophon. Iako je izdan kao božićni album, koji treba osigurati širu publiku, album izbjegava standardni repertoar u prilog manje poznatih korala i tradicijskih napjeva.

U nastupima na američkim TV postajama Sting je najčešće izvodio vrlo pjevni ”Soul Cake”, tradicijski prosjački napjev, u pratnji raznorodnog orkestra u kojem su violine, mandoline, harfe, gajde i harmonike.

Britanski pjevač u SAD-u promovira svoj novi album ”On A Winter’s Night” objavljen ovoga tjedna, gostujući u nizu TV emisija i dajući intervjue američkom tisku.

Objavljeno 02.11.2009.

Vremeplov

S jedne strane riječka scena je vrlo živahna, ali s druge i vrlo alternativna i samodostatna... Mislim da tajna riječkog rocka leži u otvorenosti grada za sve stilove.
Vava Simčić