Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Tajno ime”, novi album 30. godišnjeg Prljavog kazališta

”Tajno ime”, novi album 30. godišnjeg Prljavog kazalištaGrupa Prljavo kazalište 30. je listopada u hotelu Sheraton u Zagrebu predstavila svoj novi dvostruki studijski album poznat pod nazivom ”Tajno ime”.

Njihov trinaesti po redu album obilježeva gitaristički i žešći zvuk sa snažnim tekstovima u kojima progovaraju o ljubavi, nostalgiji za vremenom iz 80-ih, ali i današnjim aktualnim temama. Album sadrži 14 novih pjesama, a kao bonus track tu su i obrade pjesama ”Sve je lako kad si mlad”, ”Sretno dijete” i ”Kao” u izvedbi Cappricornsa.

Posebnost ovog albuma je i u činjenici da će ga publika već od idućeg tjedna moći kupiti i kao dvostruku LP ploču.

Prljavo kazalište i Jasenko Houra na novom album “Tajno ime” u nekoliko navrata zvuče pomlađeno i “na ti” sa nekadašnjim načinima rada. Od obilaska satiričnog u tekstovima “Male stvari” i “El Klinjo”, preko tema neodustajanja “Da mogu ispočetka”, do apostrofiranja moralnog bankrota u “Plesu sa vragom”. “Tajno ime” sa 14 novih pjesama ujedno je i jedan od stilski raznolikijih albuma Kazališta. Eksplozivni gitaristički rifovi naslovne pjesme smjenjuju sa sa reggae (“Šetač snovima”) i country utjecajima (“Ako padnem”), tu je i klasična balada (“Ovog jutra”) i skori drugi singl “Ipak”.

Prljavo kazalište osim novog albuma ove godine slavi i 30. obljetnicu svog postojanja. Osnovani su 1977., a prvi maxi singl ”Televizori ” objavili su 1978. Njihov debi album ”Prljavo kazalište” smatra se jednim od najboljih debi albuma na ovim prostorima.

U suradnji s Karlovačkom pivovarom Prljavo kazalište uskoro kreće na veliku koncertnu turneju po svim većim gradovima u Hrvatskoj pa će publika uskoro moći i uživo čuti pjesme s novog albuma. Iako su Prljavci daleko od onoga što su u ranim danima predstavljali, neosporno je da su već godinama u Hrvatskoj jedan od bendova koji privlači najviše publike.

Prljavo Kazalište - Tajno ime

Objavljeno 03.11.2008.

Vremeplov

Generalno gledano iz crvenog odela, kravata i starki pozdravlja vas jedan četrdesetogodišnjak koji se još ne predaje, jedna klinka koja tačno zna šta neće i dva klinca koja polako postaju svesna kako ništa ne znaju.
Nikola Pavković (Oružjem protivu otmičara)