Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji Morcheeba ”Blood Like Lemonade”

U prodaji Morcheeba ”Blood Like Lemonade””Blood Like Lemonade” (Matrix/Pias/Menart) naziv je novog albuma grupe Morcheeba. Novi materijal Morcheebe je na ovome albumu ponovno obogaćen glasom pjevačice Skye Edwards. Osebujna Sky vratila se Paulu i Rossu Godfreyu kako bi snimili još jedan album u petnaestogodišnjoj karijeri.

Skye se okušala u solo karijeri, a pjevačice koje su došle nakon nje, ipak nisu zadovoljile visoke kriterije ostatka grupe.

Godinama su tražili ovaj album - temeljen je na zvuku njihovih ranijih klasika poput ”Who Can You Trust?” i ”Big Calm” koji su odveli na nova egzotična mjesta.

”Uvijek smo mislili kako ćemo ponovno raditi sa Skye. Kada smo napravili prva četiri albuma, znali smo da je to magična formula. Nakon nekog vremena smo poželjeli pauzu, Sky je željela snimiti svoj solo album jer raditi u bandu može biti malo ograničavajuće. Prije šest mjeseci sam došao kod nje u London, predložio joj da se ponovno okupimo i razgovarali smo o novom albumu” - rekao je Ross, napominjući kako se Sky svidjela ideja i neke stvari koje su Paul i on već napisali, kemija se ponovno dogodila, a rezultat je ovaj odličan album.

”Na solo albumima sam sama pisala stihove, a kad sam u Morcheebi, trebam samo napraviti melodiju u čemu sam uistinu dobra, a stihove prepuštam Paulu. Ponekad me pita kako vizualiziram pjesmu, imam li neku priču i onda on napiše stihove vezane uz priču” - kaže Skye.

Album je najavljen pjesmom ”Even Though”. Pjesma je inspirirana intervjuima astronauta, a zvuk disanja u pjesmi je zapravo disanje astronauta u njegovoj kacigi.

Popis pjesama:
1. Crimson
2. Even Though
3. Blood Like Lemonade
4. Mandala
5. I am The Spring
6. Recipe for Disaster
7. Easier Said Than done
8. Cut to the Bass
9. Self Made Man
10. Beat of the Drum

Objavljeno 13.06.2010.

Vremeplov

Svaka gitara ima svoju dušu, osobnost i karakter, što može biti čarobno kada onaj tko je svira to shvati.
Billy Gibbons (ZZ Top)