Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 prekinuo suradnju s Rickom Rubinom

U2 prekinuo suradnju s Rickom Rubinom”No Line On The Horizon”, novi album irske grupe U2, neće sadržavati niti jednu pjesmu koju je producirao Rick Rubin. Problem s Rickom Rubinom nastao je u različitim metodama rada. U2 u svojoj autobiografiji priznao je da kreativna snaga grupe proizlazi iz rada u studiju, dok Rick smatra da se album u studiju samo snima.
U izvrsnom dokumentarcu o snimanju albuma ’’The Joshua tree’’ vidi se u kojoj mjeri su zaslužni producenti za U2. Ne samo da su bitni za ’’sound’’ nego i za mnoga aranžmanska rješenja.
Rick Rubin u svijetu glazbe poznati je producent koji je surađivao s grupom Bestie boys, Slayer, Run DMC, Cult, Red Hot Chili Peppers. Vjerojatno je najveći uspjeh postigao vrativši Johnny Casha ’’u žive“. Naime, ’’American recodings“ koju je složio Rick, Cashu je udahnuo novi glazbeni život. Za života Johnnya Casha, Rick mu je producirao pet albuma, već navedenu ’’American Rec.’’, ’’When man comes around’’, ’’VH 1 Storytellers’’ (koncert s Williejem Nelsonom), ’’Unchained’’ i ’’Solitary man’’ te posthumno još dva albuma: ’’Unearthed’’, ’’A hunderd highways’’.

Izlazak albuma najavljen je za veljaču slijedeće godine, a album će najvjerojatnije producirati već provjereni studijski kreativci Brian Eno i Daniel Lanois s kojim je U2 surađivao na nekoliko albuma: ’’The Unforgettable Fire’’ (1984.g.), ’’The Joshua Tree’’ (1987.g.), ’’Achtung Baby’’ (1991.g.), ’’Zooropa’’ (1993.g.) i ’’All That You Can’t Leave Behind’’ (2000.g.). Osim studijske suradnje, dečki iz U2-a i Brian Eno svirali su zajedno u projektu “Passenger’’ s kojim su objavili album ’’Original Soundtracks 1’’, s koje se izdvojio singl ”Miss Sarajevo”.

Objavljeno 28.11.2008.

Vremeplov

Uživao sam u svom životu dok nisam imao ništa… sviđa mi se ideja da budem sretan sa sobom.
Joey Ramone