Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 želi preraditi album „Boy“

U2 želi preraditi album „Boy“Irski band U2 omogućio je skupini obožavatelja uvid u svoju skoru svjetsku turneju: u srijedu su održali kraći zatvoreni nastup za 950 ljudi koji su poslije dobili i priliku pitati glazbenike neka teška pitanja.

Evo što su obožavatelji otkrili: U2 razmišlja o mogućnosti da se prerade i remasteriraju neki stari radovi, među ostalima i prvi album ”Boy” iz 1980. Na njemu je bio prvi veliki hit U2 ”I Will Follow”.

”Rado bih ponovno otpjevao taj album i završio ga”, rekao je Bono. Po njegovim riječima, band je morao hitno izaći iz studija u kojem je nastajao Boy jer nisu imali novca za još jedan sat snimanja.

”Na tim ranim pločama ima prekrasnih pjesama koje nam se čine donekle nedovršenima”, dodao je. Na gledateljevo inzistiranje da odgovori što bi točno promijenio, irski je roker rekao da je riječ o njegovu ”pretvaranju da zvuči kao Britanac”.

S obožavateljima u Somervilleu kraj Bostona razgovarali su nakon energično odsvirana bloka od pet pjesama s novog albuma ”No Line On The Horizon” koji je odmah dospio na prva mjesta top lista u trideset zemalja, među ostalima i u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Taj je album već kandidat za najbolji u ovoj godini, a smatraju ga najviše eksperimentalnim albumom U2 od 1991.

Kritičari Rolling Stonea kažu da je to ”remek-djelo s pet zvjezdica”, a časopis Mojo dodijelio mu je četiri zvjezdice, ali utjecajna glazbena internetska stranica Pitchfork opisala ga je kao ”prilično jadan”.

Nastup u 95 godina staroj dvorani u Somervilleu završili su pjesmom Vertigo, hit singlom iz 2005.

Na pitanje kojih se pjesama nikad neće zasititi, a koje više nikad ne želi svirati, gitarist The Edge rekao je da je sretan što može izbjeći velik broj starih pjesama.
”Ima mnogo pjesama koje veoma rado ne sviram. Ali ipak želimo preraditi neke od njih i tko zna, možda ćemo u nekom trenutku ponovno izdati neke rane albume s izmjenama”, rekao je.

Bilo je još otkrića: The Edge (Dave Evans) otkrio je da ga i mama zove The Edge, a bubnjar Larry Mullen rekao je da od svih nastupa najviše pamti trenutak kad se jedna žena popela na pozornicu i lisičinama se vezala Bonu za nogu.

Objavljeno 16.03.2009.

Vremeplov

Volim se družiti s prijateljima. Volim glazbu. Volim gledati filmove. Volim jesti. Volim kuhati. Volim sport. Volim životinje. Volim djecu. Želim spasiti svijet. I kako da kombiniram to sve? Ne znam.
Joan Jett