Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Van Gogh u Zagrebu!

Van Gogh u Zagrebu!Nakon punih osam godina kultna srpska rock grupa Van Gogh ponovno dolazi u Zagreb, i to u Tvornicu kulture 23. 04.2010.

VanGogh je srpska rok grupa koja je nastala 1986. i najveću popularnost doživjela u drugoj polovici devedesetih. Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić - Đule, pjevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorde Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u siječnju 1986. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, Van Gogh.

Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom. Zvonimir Đukić je obnovio Van Gogh 1990. godine, i grupa izdaje singl ”Gubiš me”. Tokom 1991. pojavljuje se album Svet je moj, na kome je pored gitare Đukic preuzeo i ulogu pjevača. Slijede albumi Strast (1993), Hodi (1996), 1999. godine izlazi album Opasan ples. Krajem 2002. godine izlazi album Dr Under, četiri godine kasnije album Kolo.

U okviru ”YU music internet awards” za 1998. godinu za koju je glasalo preko dvadeset tisuća korisnika interneta, Van Gogh je proglašen najboljom rock grupom, a koncertna verzija pjesme ”Neko” ponijela je epitet pjesme godine.

2007. godine grupa je dobila nagradu MTV Adria za najboljeg regionalnog izvođača, koja iz albuma u album, iz CD-a u CD svira sve bolje, sve jače.

U proljeće 2009. godine izašao je album pod nazivom ”Lavirint” koji je u periodu od jednog mjeseca prodan u više od 100.000 primjeraka.

U ožujku u Sava Centru je održana manifestacija „Beogradski pobednik¨, na kojoj je grupi Van Gogh dodjeljena nagrada za grupu godine.

Koncert započinje u 21 sat.

Upad je 80 kuna u pretprodaji, a 100 na dan koncerta.

Pretprodaja ulaznica:
Tvornica kulture (Šubićeva 2, Ljudevita Posavskog 1)
EVENTIM
Profil Megastore (Bogovićeva 7)

Objavljeno 20.04.2010.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)