Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Van Gogh u Zagrebu!

Van Gogh u Zagrebu!Nakon punih osam godina kultna srpska rock grupa Van Gogh ponovno dolazi u Zagreb, i to u Tvornicu kulture 23. 04.2010.

VanGogh je srpska rok grupa koja je nastala 1986. i najveću popularnost doživjela u drugoj polovici devedesetih. Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić - Đule, pjevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorde Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u siječnju 1986. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, Van Gogh.

Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom. Zvonimir Đukić je obnovio Van Gogh 1990. godine, i grupa izdaje singl ”Gubiš me”. Tokom 1991. pojavljuje se album Svet je moj, na kome je pored gitare Đukic preuzeo i ulogu pjevača. Slijede albumi Strast (1993), Hodi (1996), 1999. godine izlazi album Opasan ples. Krajem 2002. godine izlazi album Dr Under, četiri godine kasnije album Kolo.

U okviru ”YU music internet awards” za 1998. godinu za koju je glasalo preko dvadeset tisuća korisnika interneta, Van Gogh je proglašen najboljom rock grupom, a koncertna verzija pjesme ”Neko” ponijela je epitet pjesme godine.

2007. godine grupa je dobila nagradu MTV Adria za najboljeg regionalnog izvođača, koja iz albuma u album, iz CD-a u CD svira sve bolje, sve jače.

U proljeće 2009. godine izašao je album pod nazivom ”Lavirint” koji je u periodu od jednog mjeseca prodan u više od 100.000 primjeraka.

U ožujku u Sava Centru je održana manifestacija „Beogradski pobednik¨, na kojoj je grupi Van Gogh dodjeljena nagrada za grupu godine.

Koncert započinje u 21 sat.

Upad je 80 kuna u pretprodaji, a 100 na dan koncerta.

Pretprodaja ulaznica:
Tvornica kulture (Šubićeva 2, Ljudevita Posavskog 1)
EVENTIM
Profil Megastore (Bogovićeva 7)

Objavljeno 20.04.2010.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave