Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Večeras u Kaštel Kambelovcu promocija albuma ”Čovik od soli”

Večeras u Kaštel Kambelovcu promocija albuma ”Čovik od soli”U sklopu prošlogodišnjih Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu održani su koncerti na kojima su odabrani izvođači izvodili pjesme Gibonnija odajući tako priznanje najproduktivnijem u najuspješnijem kantautoru mlađe generacije.

Tako je nakon Tome Bebića i Mome Popadića Popa i Gibonni, puno mlađi od ovih legendi domaćeg glazbenog autorstva, dobio priznanje zbog svog doprinosa hrvatskoj, nazovimo to tako, popularnoj glazbi ali i utjecaja koji je izvršio na generacije mladih glazbenika koji mu, bavili se glazbom kakvu stvara Gibonni ili nečim sasvim drugačijim priznaju veličinu i umijeće.

Tom prilikom su klape Cambi, Grobnik, Putalj, Neverin, Dišpet, Motovun, Luka-Ploče i druge izvele niz Gibonnijevih svevremenskih balada poput ’Sve ću preživit’, ’Cesarica’, ’Lipa Moja’, ’Oprosti’ te još mnoge svima znane hitove.

U sasvim drugačijem aranžmanu Gibonnijeve skladbe predstavili su Vatra, Zvijezde, Cubismo, Urban, Dioniz i drugi izvodeći ’Hodaj’, ’Ovo mi je škola’, ’Činim pravu stvar’, ’Posoljeni zrak i razlivena tinta’...

O izboru Gibonnija za autor kojemu će posvetiti prošlogodišnji ’koncertni hommage’, autor programa ’Čovik od soli’, Zlatko Gall, u popratnom tekstu uz netom objavljena izdanja kaže:
”Gibo je naprosto jedan od autora čiji materijal i išće i trpi različita «čitanja». Zašto? Prvenstveno zbog svoje ambivalentnosti i činjenice da su skladbe, kao i njihov autor, odraz fino balansiranih utjecaja dalmatinsko-mediteranske «južnjačke utjehe» i rockerskih «vatrenih ulica». Baš zato je i bilo moguće da se podjednako dobro, kao svoji na svome, u Gibonnijevim brojevima ćute hard-rockeri, klape i jazzeri; glazbenici na čije su profiliranje i glazbeni ukus utjecali i Ljubo Stipišić i Miles Davis, i Springsteen i Radiohead, i Scott Walker i «kubanci».”

Večeri dalmatinske pisme i Dallas Records objavili su na dva albuma upravo skladbe izvedene na ove dvije festivalske večeri.

Albume Čovik od soli - Tribute to Gibonni - Klape i Čovik od soli - Tribute to Gibonni - Pop/Rock od drugog tjedna moći ćete kupiti u svim glazbenim trgovinama , a službena promocija oba albuma , za čiju je post-produkciju zaslužan Marijan Brkić - B.R.K., dogodit će se u petak, 17. srpnja, u Kaštel Kambelovcu, u sklopu Večeri dalmatinske pisme.

Uživo će se predstaviti sami protagonisiti albuma Vatra i Renato Metessi koji ovaj put ne nastupa sa Zvijezdama već sa svojim novim bendom Mondo Bongo i promovira aktualni album ’Duh iz boce’ , a njima će se pridružiti Fon Biskich i Narodno blago, Gatuzo i Neno Belan & Fiumens.

Garantirano dobra zabava počinje u 19.00 sati, a cijelu manifestaciju pratit će uobičajeni gastro/enološki sadržaji specifični za Večeri dalmatinske pisme.

Objavljeno 17.07.2009.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young