Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Večeras u Kaštel Kambelovcu promocija albuma ”Čovik od soli”

Večeras u Kaštel Kambelovcu promocija albuma ”Čovik od soli”U sklopu prošlogodišnjih Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu održani su koncerti na kojima su odabrani izvođači izvodili pjesme Gibonnija odajući tako priznanje najproduktivnijem u najuspješnijem kantautoru mlađe generacije.

Tako je nakon Tome Bebića i Mome Popadića Popa i Gibonni, puno mlađi od ovih legendi domaćeg glazbenog autorstva, dobio priznanje zbog svog doprinosa hrvatskoj, nazovimo to tako, popularnoj glazbi ali i utjecaja koji je izvršio na generacije mladih glazbenika koji mu, bavili se glazbom kakvu stvara Gibonni ili nečim sasvim drugačijim priznaju veličinu i umijeće.

Tom prilikom su klape Cambi, Grobnik, Putalj, Neverin, Dišpet, Motovun, Luka-Ploče i druge izvele niz Gibonnijevih svevremenskih balada poput ’Sve ću preživit’, ’Cesarica’, ’Lipa Moja’, ’Oprosti’ te još mnoge svima znane hitove.

U sasvim drugačijem aranžmanu Gibonnijeve skladbe predstavili su Vatra, Zvijezde, Cubismo, Urban, Dioniz i drugi izvodeći ’Hodaj’, ’Ovo mi je škola’, ’Činim pravu stvar’, ’Posoljeni zrak i razlivena tinta’...

O izboru Gibonnija za autor kojemu će posvetiti prošlogodišnji ’koncertni hommage’, autor programa ’Čovik od soli’, Zlatko Gall, u popratnom tekstu uz netom objavljena izdanja kaže:
”Gibo je naprosto jedan od autora čiji materijal i išće i trpi različita «čitanja». Zašto? Prvenstveno zbog svoje ambivalentnosti i činjenice da su skladbe, kao i njihov autor, odraz fino balansiranih utjecaja dalmatinsko-mediteranske «južnjačke utjehe» i rockerskih «vatrenih ulica». Baš zato je i bilo moguće da se podjednako dobro, kao svoji na svome, u Gibonnijevim brojevima ćute hard-rockeri, klape i jazzeri; glazbenici na čije su profiliranje i glazbeni ukus utjecali i Ljubo Stipišić i Miles Davis, i Springsteen i Radiohead, i Scott Walker i «kubanci».”

Večeri dalmatinske pisme i Dallas Records objavili su na dva albuma upravo skladbe izvedene na ove dvije festivalske večeri.

Albume Čovik od soli - Tribute to Gibonni - Klape i Čovik od soli - Tribute to Gibonni - Pop/Rock od drugog tjedna moći ćete kupiti u svim glazbenim trgovinama , a službena promocija oba albuma , za čiju je post-produkciju zaslužan Marijan Brkić - B.R.K., dogodit će se u petak, 17. srpnja, u Kaštel Kambelovcu, u sklopu Večeri dalmatinske pisme.

Uživo će se predstaviti sami protagonisiti albuma Vatra i Renato Metessi koji ovaj put ne nastupa sa Zvijezdama već sa svojim novim bendom Mondo Bongo i promovira aktualni album ’Duh iz boce’ , a njima će se pridružiti Fon Biskich i Narodno blago, Gatuzo i Neno Belan & Fiumens.

Garantirano dobra zabava počinje u 19.00 sati, a cijelu manifestaciju pratit će uobičajeni gastro/enološki sadržaji specifični za Večeri dalmatinske pisme.

Objavljeno 17.07.2009.

Vremeplov

Svatko ima svoje male slatke tajne...
Dražen Turina Šajeta