Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vedder nominiran za Zlatni Globus

Eddie Vedder sa soundtrack albumom ’Into The Wild’ nominiran je za ovogodišnju nagradu ’Zlatni globus’. Svečanost dodjela nagrade održat će se 13. siječnja u Los Angelesu. Ovom nominacijom Eddie Vedder potvrdio je svoj status jednog od vodećih rock autora današnjice. Atribut ’posljednji Mohikanac rock glazbe’, kako ga nazivaju mnogi glazbeni kritičari sada se čini potpuno opravdan tim više što je Eddie, da podsjetimo, nominiran i u kategoriji ’Best Original Song’ na predstojećoj dodjeli nagrada Grammy. U stvaranju filmske adaptacije književnog bestsellera ’Into The Wild’, američkog pisca Jona Krekauera, Eddie je dao veliki doprinos.

Originalna knjiga objavljena je 1996. i postigla je velike uspjehe u svijetu. Radnja filma prati život mladog i ’idealistički’ raspoloženog Christophera McCandlessa (Emile Hirsch) koji u jednom trenutku svog života odlučuje ’prekinuti sa svojim dosadašnjim životom’ i napustiti većinu svojih ’materijalnih dobara’ – te početi živjeti u ljepotama prirode i (surovoj) divljini Aljaske.

Nakon teških trenutaka u samom početku, Christopher uspijeva ponovo organizirati svoj život i uživati u istinskoj, ničime opterećenoj slobodi. Priča je temeljena na istinitom događaju, s manjim ’uljepšavanjima’. Scenarij i režiju potpisuje glumac i redatelj Sean Penn, a zapaženu ulogu u filmu ostvario je i Vince Vaughn. Album, je po prvi puta predstavio Weddera kao samostalnog autora, potpuno ’nezavisnog’ od matične grupe Pearl Jam.

Objavljeno 17.12.2007.

Vremeplov

Biti intelektualac stvara mnoga pitanja bez odgovora. Možeš napuniti život idejama a još uvijek sam odlaziti kući. Ono što uistinu imaš a vrijedi su osjećaji. To je meni glazba.
Janis Joplin