Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Washington: Zvijezde pjevaju za Obamu

Washington: Zvijezde pjevaju za Obamu Dva dana prije inauguracije izabranog američkog predsjednika Baracka Obame, 18. siječnja, u njegovu čast u Lincolnovu memorijalnom centru u Washingtonu nastupit će mnogi poznati američki pjevači i pjevačice, prenose britanski mediji.

Među njima će biti pjevačica Beyonce, jedan od omiljenih Obaminih pjevača Bruce Springsteen, grupa U2, Stevie Wonder, Usher, Mary J Blige, Sheryl Crow... Dijelove tekstova koji se odnose na američku povijest pročitat će pjevačica Queen Latifah te glumci Jamie Fox i Denzel Washington.

Organizatori očekuju Obaminu nazočnost na koncertu. Producent koncerta, George Stevens Jr, izjavio je kako je bio iznenađen u kojoj su mjeri glazbene i glumačke zvijezde bile spremne vrlo se brzo odazvati.

”Prvoga smo dana u roku od oko 45 minuta nazvali Springsteena, Bono Voxa i Gartha Brooksa i odmah dobili tri potvrdna odgovora”, rekao je zadovoljno Stevens. ”Koncert ćemo organizirati na način da se prisjetimo američke povijesti, da se prisjetimo velikog predsjednika Lincolna koji je nas Amerikance vodio kroz teška vremena”, objasnio je.

Od umjetnika je zatraženo da, umjesto svojih hitova, odaberu i na koncertu izvedu pjesme koje će odgovarati prigodi događaja. Među ostalima bi se trebala naći pjesma r’n’b legende Sama Cookea - njegova ”A Change is Gonna Come”.

Sting i Elvis Costello predvode drugu skupinu zvijezda na humanitarnom koncertu koji će obilježiti Obaminu inauguraciju 20. siječnja, a održat će se u washingtonskom Harman Center of the Arts.

Objavljeno 18.01.2009.

Vremeplov

Knjige! Ne volim davati savjete, ali knjige su najveći dar koji jedna osoba može darovati drugoj.
Bono (U2)