Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yammat želi...

Yammat želi...Novi singl grupe Yammat ”Želim” dobio je ovih dana i svoj vizualni identitet u formatu video spota kojega realizira kreativno-autorski studio Tomislava Brđanovića potpomognut asistentom Bojanom Markičevićem.

Naime, isprovocirani nesnosnim ljetnim vrućinama koje ovog ljeta haraju politički poprilično
užarenim zagrebačkim asfaltom te nadahnuti, kako Brđanović kaže - ”mantričnim ritmovima novog Yammata” - ekipa je u realizaciji spota odlučila stvari podići na višu razinu.

Doslovno, pobjegli su iz grada i otisnuli se po šumama i gorama kako bi filmskim objektivom ulovili taj, danas rijetki preostali dašak prirodne svježine i zauvijek zabilježili trenutak prekrasnog ljetnog predvečerja.

I to na nekoliko kilometara zračne linije od samog centra uzavrele hrvatske metropole. Spot govori o curici u tijelu žene, koja unatoč svim problemima i nedaćama koje joj se događaju, za sebe, kako i poručuje refren nove pjesme Yammata: ”samo želi dan, sretan, bezbrižan”.

Žena-dijete na ljuljački je pjevačica Yammata Ivana Babić, konope i ljuljačku prema posebnim je uputama izradio majstor Angelo Sabbamento iz Genove, a na scenografiji se zahvaljujemo zagrebačkim šumama i gorama te napose - brojnim generacijama zagrepčana koje su još u ”onom sistemu” planski pošumljavali padine Medvednice.

Bilo je to neko davno vrijeme u kojem se političkim dekretima pošumljavalo. Za razliku od
današnjeg u kojem se - betonira. Kako je to Tomislav Brdjanović sa svojom
šumom, djevojčicom i ljuljačkom filmski ”doživio” novu pjesmu Yammata otkrijte već u ponedjeljak 16.08.2010. godine kada je zakazana i premijera ovog video spota na MTV-u.

Do tada, uživajte u novim pjesmama Yammata, Nipplepeople, Das Wegas, Egoclinique, Sappe i Agramsvillea koje se nalaze na netom objavljenoj Yammat Kompilaciji, u izdanju Yammat Records i ekskluzivnoj distribuciji Menarta.

Objavljeno 11.08.2010.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young