Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zakopower u Opatiji

Zakopower u OpatijiU sklopu manifestacije ’’Dani Poljske u Opatiji’’, 17. travnja, na Ljetnoj pozornici nastupiti će poljska etno-rock grupa ZAKOPOWER.

Zakopower je jedna od najpopularnijih poljskih grupa koja izvodi goral etno rock glazbu, a dobila je ime po mjestu Zakopane, rodnom gradu glavnog pjevača. Glazba koji izvodi grupa je jedinstveni spoj izvorne glazbene kulture s modernom rock glazbom. Radovi inspirirani poljskim etnom ubačeni su u moderne aranžmane, pritom koristeći i tradicionalne instrumente.

U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su dva albuma: ’’Music Hal’’ (2005) i ’’Na Siedem’’ (2007). Drugi album podijeljen je u preko 600,000 primjeraka uz novine The Times. Promociju albuma napravili su na sedam pozornica, na kojoj je bilo preko 15 glazbenika, uključujući prijatelje koji su sudjelovali u stvaranju novog albuma.

U svojoj karijeri osvojili su dvije prestižne nagrade za najbolji album 2008 godine – ’’Fryderyk award for Folk Album of the Year’’, te nagradu na festivalu ’’National Festival of Polish Song in Opole’’. Na 45. Opole KFPP-u grupa je osvojila nagradu žirija za pjesmu ”Bog zna gdje’’. Za točno 9 dana bend će objaviti svoj koncertni DVD.

Članovi grupe: Sebastian Karpiel-Bułecka, Wojciech Topa, Bartek Kudasik, Józek Chyc, Piotr Rychlec, Michał Trąbski, Łukasz Moskal, Tomek Krawczyk.

Ulaz na koncert je besplatan.

Objavljeno 16.04.2009.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian