Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zakopower u Opatiji

Zakopower u OpatijiU sklopu manifestacije ’’Dani Poljske u Opatiji’’, 17. travnja, na Ljetnoj pozornici nastupiti će poljska etno-rock grupa ZAKOPOWER.

Zakopower je jedna od najpopularnijih poljskih grupa koja izvodi goral etno rock glazbu, a dobila je ime po mjestu Zakopane, rodnom gradu glavnog pjevača. Glazba koji izvodi grupa je jedinstveni spoj izvorne glazbene kulture s modernom rock glazbom. Radovi inspirirani poljskim etnom ubačeni su u moderne aranžmane, pritom koristeći i tradicionalne instrumente.

U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su dva albuma: ’’Music Hal’’ (2005) i ’’Na Siedem’’ (2007). Drugi album podijeljen je u preko 600,000 primjeraka uz novine The Times. Promociju albuma napravili su na sedam pozornica, na kojoj je bilo preko 15 glazbenika, uključujući prijatelje koji su sudjelovali u stvaranju novog albuma.

U svojoj karijeri osvojili su dvije prestižne nagrade za najbolji album 2008 godine – ’’Fryderyk award for Folk Album of the Year’’, te nagradu na festivalu ’’National Festival of Polish Song in Opole’’. Na 45. Opole KFPP-u grupa je osvojila nagradu žirija za pjesmu ”Bog zna gdje’’. Za točno 9 dana bend će objaviti svoj koncertni DVD.

Članovi grupe: Sebastian Karpiel-Bułecka, Wojciech Topa, Bartek Kudasik, Józek Chyc, Piotr Rychlec, Michał Trąbski, Łukasz Moskal, Tomek Krawczyk.

Ulaz na koncert je besplatan.

Objavljeno 16.04.2009.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles