Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2CELLOS Live DVD: Live At Arena Zagreb (Sony Masterworks/Menart,2013)

2CELLOS Live DVD: Live At Arena Zagreb (Sony Masterworks/Menart,2013)Uz dva uspješna albuma ’2CELLOS’ i ’IN2ITION’, te autoriziranu biografiju ovog uspješnog dvojca, ’2CELLOS: Veliki Prasak’, autora Anđela Jurkasa Luka i Stjepan snimili su i Live DVD...

Materijal za koncert snimljen je tijekom koncerta u zagrebačkoj Areni u lipnju 2013. godine. Koncert je bio rasprodan, a njihov energični nastup i virtuoznost osvojili su obožavatelje u dupkom punoj zagrebačkoj Areni.

Prvi dio koncerta uvodi nas u svijet klasičara, odmjerenosti, ozbiljnosti i perfekcije zvuka kroz nastup Luke i Stjepana uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Promišljeno i pogođeno. Dovoljno klasično za stalne posjetitelje kazališnih i sličnih dvorana, ali blisko i poštovateljima popularne glazbe.

Na samom početku ’Benedictus’ nas odvodi u neke druge dimenzije... Savršen zvuk dva čela pojačanih orkestrom i poutpuna tišina u dupkom punoj Areni.

Pjesme poput ’Elegie in C Minor, Op. 24’, ’Gabriel’s Oboe’, ’Oblivion’ i ranije spomenutog ’Benedictusa’ zaokružene su diskretnom i primjerenom rasvjetom koja ne odvlači slušatelja od glazbenog doživljaja skladbi.

’Benedictus’


I dok je prvi dio koncerta publika pristojno odslušala i odgledala uglavnom mirno sjedeči na stolicama i plješčući samo kada je to bilo prihvatljivo, nakon svake skladbe, drugi dio koncerta ju je dignuo na noge.

Došao je red da Luka Šulić i Stjepan Hauser uz pomoć svog bubnjara Dušana Kranjca svima u Areni demonstriraju kako klasično obrazovani glazbenici doživljavaju popularne uspješnice.

S prvim taktom pjesme ’Welcome to the Jungle’ došlo je do potpune promjene energije u Areni. Do sada pristojna i odmjerena publika dozvolila si je izražavati oduševljenje i za vrijeme trajanja izvedbi. Dinamika svjetla pratila je dinamiku svirke, čak je i kamera ’hvatala’ Luku i Stjepana iz drugačijih kuteva, brže, energičnije, a nakon izvedbe mogli smo prvi put čuti koliko je to zapravo ljudi u Areni bilo.

Uslijedile su obrade poznatih originala poput ’Smooth Criminal’ , ’Viva la Vida’ , ’Back in Black’, ’You Shook Me All Night Long’ i ’Highway to Hell’...

Sigurni, uigrani, močni na svojim instrumentima, potpuno uživljeni u izvedbu svake pojedine pjesme doveli su do usijanja ne samo strune na čelima nego i čitavu Arenu u više navrata pa su laganice poput ’Resistance’, ’Californication’, ’Fields of Gold’, dobro došle da barem malo smanje tenzije.

Što svakako ne znači da su one same lošije prihvaćene ili slično, jednako odlične kao i brze i žestoke kolegice one su samo upotpunile krug i stvorile protutežu potrebnu kako se ovolika energija nebi razlila...

Ako se može govoriti o vrhuncu večeri, treba napomenuti da ih je bilo više no jednu od burnijih reakcija publike zaslužila je i njihova verzija pjesme ’Smells Like Teen Spirit’.

’Smells Like Teen Spirit’


DVD izdanje uz 20 pjesama donosi i bonus materijal snimljen iza pozornice.

Uz Luku i Stjepana, za sam nastanak Live DVD-a zaslužni su i direktor Kristijan Burlović, producent MIro Vidović i čitav niz vrhunskih stručnjaka koji su uspjeli sačuvati energiju zagrebačkog koncerta i prenjeti je na DVD.

Kako zvuči 2CELLOS i zašto ih se isplati doživjeti uživo možete provjeriti i 05.06.2014. na Ljetnoj pozornici u Opatiji prilikom svečanog otvaranja ’Ljeta na Ljetnoj 2014’.


DVD popis pjesama:
1. Benedictus (Karl Jenkins)
2. Elegie in C Minor, Op. 24 (Gabriel Fauré)
3. Gabriel’s Oboe (Ennio Morricone)
4. Oblivion (Astor Piazzolla)
5. Welcome to the Jungle
6. Purple Haze
7. Resistance
8. Californication
9. With or Without You
10. Where the Streets Have No Name
11. Viva la Vida
12. Human Nature
13. Smooth Criminal
14. You Shook Me All Night Long
15. Highway to Hell
16. Back in Black
17. When I Come Around
18. Smells Like Teen Spirit
19. Fields of Gold
20. Hurts


AS.Paulić

Objavljeno 04.06.2014.

Vremeplov

Ne možete vječno biti spasitelji rocka - dođe netko drugi i preuzme zastavu, barem u očima medija.
Mike Gibson (Godfathers)