Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

AC/DC - ”Black Ice” (SonyBMG, 2008.)

AC/DC - ”Black Ice” (SonyBMG, 2008.)Nakon osam godina izašao je novi album AC/DC-a naslovljen ’Black Ice’. Iako je prvi singl, ’Rock n roll train’ obećavao mnogo, album se nije pokazao najbrilijantinijim. U čemu je problem?

Ovako, AC/DC imaju dva pristupa svom rock and rollu, sirovi, bučni i ogoljeni, koji se najviše očituje na albumima ’Let there be Rock’ i ’Highway to Hell’, dakle faza s Bon Scotom, a to je ono što definira ovaj bend, te malo melodičniji pristup kakav se najviše može čuti na ’For those about to rock’ i na većini albuma iz osamdesetih, koji su ipak slabija ostavština ovog legendarnog benda.

’Black Ice’ spada u ovu drugu kategoriju. Previše je tu tonova i melodija za jedan sirovi rock band, jer nakon ogoljenog rock and roll vlaka, tj. uvodne pjesme, čekaju vas melodični mlaki pjesmuljci poput ’Skies on Fire’ ili neopisivo grozna i iritantna ’Anything goes’. Istina nađe se i jako dobrih pjesama kao što je ’Warmachine’ i ’Big Jac’, a posebno se ističe pjesma ’Stormy May Day’ koja ima nešto što nije baš tipično za AC/DC, a to je slide gitara i bogme super zvuči.

Ali jesu li četri dobre pjesme od petnaest dovoljno za čekanje od osam godina na novi AC/DC album? Po mom mišljenju nisu, osim toga petnaest pjesama za album grupe tipa AC/DC koja nije baš sklona eksperimentiranju nakon pol sata postaje zamorno, kao i pjevanje Brian Johnsona koje također postane zamorno ali uz to iritira kao čopor mačaka u sezoni parenja.

Al’ sve ovo što napisadoh zasigurno neće pokolebati vjerne fanove AC/DC-a za nabavku albuma, jer to je na kraju krajeva rock album za veselo đuskanje, pijenje pivkana i barenje komada, samo nije toliko dobar da zagarantira uspjeh u ovome posljednjem. Naprosto album ne drži, brzo dosadi.

Sigurno će AC/DC rasprodati turneju, međutim sada sam sasvim siguran da je pjesma ’Thunderstruck’ bila njihov labuđi pjev. Zjev...

Tracklisting:
’Rock ’N’ Roll Train’
’Skies on Fire’
’Big Jack’
’Anything Goes’
’War Machine’
’Smash n Grab’
’Spoilin’ for a Fight’
’Wheels’
’Decibel’
’Stormy May Day’
’She Likes Rock’n’Roll’
’Money Made’
’Rock’n’Roll Dream’
’Rocking All the Way’
’Black Ice’

Marin Tomić

Objavljeno 23.10.2008.

Vremeplov

Radite što vas ispunjava i uživajte u tome.
Franjo Butković Rosho (Underground Sky), intervju za RiRock.com