Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

AC/DC - ”Black Ice” (SonyBMG, 2008.)

AC/DC - ”Black Ice” (SonyBMG, 2008.)Nakon osam godina izašao je novi album AC/DC-a naslovljen ’Black Ice’. Iako je prvi singl, ’Rock n roll train’ obećavao mnogo, album se nije pokazao najbrilijantinijim. U čemu je problem?

Ovako, AC/DC imaju dva pristupa svom rock and rollu, sirovi, bučni i ogoljeni, koji se najviše očituje na albumima ’Let there be Rock’ i ’Highway to Hell’, dakle faza s Bon Scotom, a to je ono što definira ovaj bend, te malo melodičniji pristup kakav se najviše može čuti na ’For those about to rock’ i na većini albuma iz osamdesetih, koji su ipak slabija ostavština ovog legendarnog benda.

’Black Ice’ spada u ovu drugu kategoriju. Previše je tu tonova i melodija za jedan sirovi rock band, jer nakon ogoljenog rock and roll vlaka, tj. uvodne pjesme, čekaju vas melodični mlaki pjesmuljci poput ’Skies on Fire’ ili neopisivo grozna i iritantna ’Anything goes’. Istina nađe se i jako dobrih pjesama kao što je ’Warmachine’ i ’Big Jac’, a posebno se ističe pjesma ’Stormy May Day’ koja ima nešto što nije baš tipično za AC/DC, a to je slide gitara i bogme super zvuči.

Ali jesu li četri dobre pjesme od petnaest dovoljno za čekanje od osam godina na novi AC/DC album? Po mom mišljenju nisu, osim toga petnaest pjesama za album grupe tipa AC/DC koja nije baš sklona eksperimentiranju nakon pol sata postaje zamorno, kao i pjevanje Brian Johnsona koje također postane zamorno ali uz to iritira kao čopor mačaka u sezoni parenja.

Al’ sve ovo što napisadoh zasigurno neće pokolebati vjerne fanove AC/DC-a za nabavku albuma, jer to je na kraju krajeva rock album za veselo đuskanje, pijenje pivkana i barenje komada, samo nije toliko dobar da zagarantira uspjeh u ovome posljednjem. Naprosto album ne drži, brzo dosadi.

Sigurno će AC/DC rasprodati turneju, međutim sada sam sasvim siguran da je pjesma ’Thunderstruck’ bila njihov labuđi pjev. Zjev...

Tracklisting:
’Rock ’N’ Roll Train’
’Skies on Fire’
’Big Jack’
’Anything Goes’
’War Machine’
’Smash n Grab’
’Spoilin’ for a Fight’
’Wheels’
’Decibel’
’Stormy May Day’
’She Likes Rock’n’Roll’
’Money Made’
’Rock’n’Roll Dream’
’Rocking All the Way’
’Black Ice’

Marin Tomić

Objavljeno 23.10.2008.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)