Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Father ’’One Eon’’ ( Dallas Records, 2010.)

Father ’’One Eon’’ ( Dallas Records, 2010.)Pet godina očekivan album riječke skupine Father, nazvan ’’One Eon’’ donosi nam prepoznatljiv zvuk ovog benda kroz jedanaest autorskih pjesama i jednu obradu.

Album otvara slušateljima radio postaja već dobro znana pjesma ’’Venus & Mars’’ koja nam nudi odlične gitare, savršeno usklađen stroj u vidu ritam sekcije i interpretativno uvjerljiv vokal.
Nakon odličnog i dinamičnog otvaranja slijedi nam pjesma mračnijeg prizvuka ’’The Downloader’’ koju karakteriziraju prevrati ritma, promjene pravca kretanja, nabrijane gitare i nepogrješiv bubanj. Fatheri su pred sam kraj ubacili govor iz ’’Zeitgeista’’ i dio iz filma ’’Network MGM 1976.’’. Treba spomenuti da na pjesmi gostuje Filip Frank.

’’Part Of Me’’ kombinira brže i laganije djelove, te je jedna od obečavajućih numera s tendencijom da se duže zadrži na listi omiljenih pjesama potencijalnog slušatelja.
Slijedi pjesma ’’Pyxis’’ zanimljivog zvuka, puna nabrijanih gitara koje se ostvaruju kroz dobre gitarske dionice.

Peta po redu, numera ’’Santango’’ u sebi krije zanimljiv glazebni motiv koji se provlači kroz čitavu stvar. Pjesma je još jedna potvrda činjenice da Fatherovci vrlo pomno slažu dijelove u cjelinu te da im upravo zbog toga konačan produkt zvuči čvrsto i sigurno. Nema praznog hoda, nema proklizavanja. Kod njih je sve pod kontrolom, i melodija, i tekst i interpretacija. Sve promjene ritma, zastoji i ubrzavanja imaju svoje određeno mjesto i zato nam mogu isporučiti pjesme poput ove. Pjesme koje slušatelja osvajaju na prvu.

Pjesma ’’Dreams’’ počinje laganim lijepim gitarama i nježnim višeglasjem i osigurava si mjesto najnježnije i najsporije pjesma na albumu. Dokaz da grupa Father nije predodređena samo za teške i žestoke riffove kojima nose sve pred sobom.

Sljedećom pjesmom album dobiva ponovno na ubrzanju . Pjesma ’’Of Truth And Light’’ nadovezuje se na prethodnicu, u sebi ponavlja njen instrumentalni motiv ali ga isporučuje u znatno bržem ritmu i uz promjenu melodije.

Početak pjesme ’’Mangiafuoco il Magnifico’’ najjednostavnije je usporediti s rafalnom paljbom. Brzo i žestoko. Pjesma ima nešto laganiji refren no sama po sebi je energična i dinamična.
Još jedna od pjesama na albumu je pjesma ’’Katana’’. Ova numera juriša u punom zaletu prema kraju albuma. Brza, dinamična, gotovo bez trena smiraja koji se vrlo nakratko pojavljuje u refrenu.

Pjesma ’’Brighter Than Sun’’ donosi nam lagani predah te si nakon juriša dopuštamo udah dok gitare i ritam sekcija razvijaju melodiju. Jedna od nježnijih i laganijih pjesma na albumu koja se pred kraj pomalo ’’razvodnila’’.

Posljednja u nizu autorskih pjesma na albumu ’’One Eon’’ je numera ’’Home Away’’ koja je zanimljivom melodijom i odličnim instrumentalnim i vokalnim dionicama zaslužila da je istaknemo kao jednu od ponajboljih pjesama na albumu.

I za kraj ostaje nam već svima znana ’’Eleanor Rigby’’ obrada Beatlesa, zanimljiv i hrabar potez ovih Riječana.

Da rezimiramo, ’’One Eon’’ nam nudi jedanaest autorskih od kojih nekolicinu odličnih pjesama i jednu vješto napravljenu obradu. Pjesme krase dobre melodije, čvrsta svirka i uvjerljiva interpretacija, zanimljivi aranžmani, te vrhunska produkcija za koju su zaslužni Davor Tomić – Pinky i Father.

Popis pjesama:
1. Venus & Mars
2. The Downloader
3. Part of Me
4. Pyxis
5. Satango
6. Dreams
7. Of Truth and Light
8. Mangiafuoco Il Magnifico
9. Katana
10. Brighter Than Sun
11. Home Away
12. Eleanor Rigby
Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 05.05.2011.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi