Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Invert, Where’s The Problem? (diy, 2011.)

Invert, Where’s The Problem? (diy, 2011.)Invert je punk – rock skupina koja dolazi iz Crikvenice i djeluje od 2002. godine. Već prije pet godina neki su ’nanjušili’ da nije sve to bezveze i dali im priliku da se pojave na kompilaciji ’Strašni Riječani’. Koliko su ozbiljni u osiguravanju svog mjesta na riječkoj glazbenoj sceni, a i šire govori i profesionalnost kojom su snimili prvi album ’Where’s the problem?’ na kojem su radili dvije godine u vlastitom kućnom studiju.

Vegi, Igor, Bojan i Leonard odlučili su na album staviti 15 numera a teme o kojima u njima progovaraju su mogućnost promjene, problem neuklapanja u društvo, kontrola nad vlastitim životom, život kao igra u kojoj ne možeš pobijediti ali možeš prihavtiti istinu, usamljenost, prolaznost, utjecaj dijela koja smo počinili u prošlosti na našu sadašnjost i slično... Osam je potpuno novih pjesama, dok su se dvije ranije našle na spomenutoj kompilaciji, a njih pet na EP-u iz 2006. godine.

Iako vam se na prvu može učiniti zbog ozbiljnosti tema da će vas album povući u loše raspoloženje dečki su to uspješno izbjegli brzom, veselom i melodičnom svirkom. Uvjerlijivi su u emocijama koje žele prenijeti i interpretaciji pjesama čiji su stihovi, treba spomenuti, na engleskom jeziku.

Prve tri pjesme ’Somethinf’s Wrong’, ’Hot Chocolate’ i ’Total Waste’ brze su i plesne numere koje tjeraju na poganje i u sebi nose pamtljive i prepoznatljive melodije. Dovoljan mamac da nastavite s preslušavanjem.

Preslušavajući album ostaje nam dojam usviranosti, snage i odlučnosti. Gitare se lijepo nadopunjuju i nude zanimljive melodije, ritam sekcija je brza i točna, a vokal sve to dobro začinja odličnom interpretacijom.

Pjesme bi se po svojoj dinamici mogle okarakterizirati kao brze (’Deja vu’), brže (’The Distance’) i još brže (’Neverending Tragedy’) no s vremena na vrijeme uleti i neka ’laganica’ (naravno samo u odnosu na ostale pjesme s albuma) poput numere ’Poison’ u kojoj gostuje Dino Šubat na klaviru ili ’Memory of You’ koja je uistinu lijepa, nježna, melodična pjesma .
Rezime bi glasio ujednačena, čvrsta svirka, dobar vokal, pogođene teme, lijepe melodije i pamtljivi refreni s puno višeglasja u pjesmama koje tjeraju na pokret.


Popis pjesama:
1. ’Somethinf’s Wrong’
2. ’Hot Chocolate’
3. ’Total Waste’
4. ’Descending’
5. ’Deja vu’
6. ’Poison’
7. ’The Distance’
8. ’Nothing To Lose’
9. ’Steve The Undertaker’
10. ’Game You Can’t Win’
11. ’Anxious’
12. ’Worst Mistake’
13. ’Neverending Tragedy’
14. ’This Is How It Ends’
15. ’Memory Of You’


Marin Stipetić

Objavljeno 16.05.2011.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone