Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Papa Roach - ’The Connection’ (Eleven Seven Music, 2012.)

Papa Roach - ’The Connection’ (Eleven Seven Music, 2012.)Papa Roach bend koji potječe iz sunčane Kalifornije je izdao svoj šesti studijski album. ‘The Connection’ je izdanje koje prati album iz 2010. godine ‘Time For Annihilation’, na kojem su pored pet novih pjesama ostatak činile koncertne verzije najvećih hitova benda.

Razlog za takvo izdanje je bilo razmimoilaženje s prethodnom izdavačkom kućom Interscope records i potpisivanje ugovora sa Eleven Seven Music.
Novi album je mješavina prepoznatljivog Papa Roach zvuka sa elektronikom. Neke od pjesmama podsjećaju na pravac u kojim se sada kreću Linkin Park i Muse. U tome se izdvajaju balade ‘Before I Die’ i ‘Leader of the Broken Hearts’ te ‘Won’t Let Up’ i pjesma koja zatvara album’As Far As I Remember’.

Izdavanje albuma je pratilo otkazivanje promotivnih nastupa zbog problema s glasnicama pjevača Jacoby Shaddixa. Nakon operacije i razdoblja odmora bend je nastavio s promocijom ‘The Connectiona’.

Prvi singl je eksplozivna ‘Still Swingin’ koja ujedno i otvara album. Da prvi singl prodaje album, to momci iz Papa Roach znaju dobro. Od prvog albuma i legendarne ‘Last Resort’, njihove himne. Singl koji promovira album je uvijek bio u sličnom stilu kao i ‘Still Swingin’.

Jedina novina u zvuku benda je programiranje za koje je bio zadužen basist Tobin Esperance. Skoro kroz svaku pjesmu se provlače klavijature i saund lupovi. Što dinamici njihovih pjesama dodaje raznovrsnost koju nisu imali na početku karijere, kada su bili rap / metal bend.

Da su Papa Roach glazbeni napredovali može se čuti u pjesmama ‘Give Me Back My Life’, i ‘Wish You Never Met Me’. Pažljivo uravnotežena glazbene i vokalne dionice, bez pretjeranog ponavljanja refrena, s mračnijim gitarskim rifovima i solažama koje su rijetke za Nu-Metal bend.

Ostatak albuma sačinjavaju pjesme klasične za Papa Roach albume. Gitarske, energične skladbe s kratkim refrenima. ‘Where Did the Angels Go?’ djeluje kao da ste je već čuli na nekom od prethodnih albuma. Kratka ‘Silence Is The Enemy’ s klavijaturom u refrenu pomalo kao da je promašila desetljeće. Izlet u punk vode s ‘Breathe You In’.

Generalni doživljaj albuma je pozitivan, jer i pored malih komercijalnih ispada ovo je ipak Papa Roach album. Žanrovski se kreću od Nu-Metala do klasičnog radijskog (komercijalnog) rocka, s malo hip-hopa i aktualnog elektro / rocka.


Mikica Stanković

Objavljeno 28.12.2012.

Vremeplov

Ratovi su uvijek započinjali zbog religija.
Glenn Danzig