Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: My Buddy Moose – ’Shine! Shine! Shine!’ (Dancing Bear, 2013.)

RiRock albumi: My Buddy Moose – ’Shine! Shine! Shine!’ (Dancing Bear, 2013.)Od prvog albuma skupine My Buddy Moose, koji je dočekan s velikim oduševljenjem i publike i kritičara, s nestrpljenjem smo očekivali svaki njihov novi uradak. Niti sa sljedećim albumu ’Wonderful Feeling of Emptiness’ nisu nas razočarali. Što više svakim izdanjem uspjeli su donjeti dašak nečeg novog, drugačijeg. I tako je na red došao i posljednji treći studijski album ’Shine! Shine! Shine!’. Nakon dva hvaljena izdanja na njima je bio veliki posao udovoljiti očekivanjima svih željnih dobrog zvuka...

Albumom ’Shine! Shine! Shine!’ u svakom su pogledu uspjeli u tome, ostali su dosljedni u kvaliteti i izvrsnom muziciranju, ali pružili nam i nešto novo. Najveća novost svakako je njihov zvuk koji je bliži garage rocku, čvršći.

Album donosi 10 pjesma koje su snimane uživo u studiju Jork u Dekanima kraj Kopra, a producirao ga je Chris Eckman iz kultnih The Walkaboutsa. Gosti na albumu su poznati riječki gitarist Vladimir Simčić Vava i Dinko Tomljanović iz The Bambi Molestersa.

Čitav bi se album mogao opisati kao kombinacija vrckavog, energičnog bubnja, glasnih, čvrstih gitara koje u pojedinim pjesmama stvaraju prave male instrumentalne bisere poput onog u uvodu pjesme ’Lack Of Imagination’, pjevnih melodija koje na prvu ostaju u uhu, odlične potpore back vokala koji glavnom vokalu daju puninu.

Kad se na to ubroje i gosti koji su svojim posebnim dodirom začinili pjesme, Vlado Simcic Vava na pjesmama ’Traveller’ i ’Not The One’ i Dinko Tomljanović u pjesmi ’Fucking Boring’ jasno je da album nije mogao niti ispasti ništa manje nego odličan.

Jedini problem ovoga albuma zapravo je taj što se nemože odvojiti pjesmu dvije kao potencijalne favorite, jer svaka od deset pjesama albuma ’Shine! Shine! Shine!’ je favorit.
Iako se Luka Benčić, odgovoran za tekstove i dalje pojavljuje kao glavni vokal, u pjesmi ’Roulette’ koja nam donosi jazzy zvuk, svoje je mjesto prepustio kolegi Ištvanu Široli koji je svojom izvedbom pokazao da je ne samo odličan basist i back vokal već ako treba prava osoba za ulogu glavnog vokala.

Album ’Shine! Shine! Shine!’ idealan je album za podizanje raspoloženja u ove kišne oblačne dane, ali i savršen soundtruck za svaki sunčani dan. Svojim će vas zaraznim melodijama dečki zasigurno natjerati da zaplešete i zapjevate s njima, a onda vam preostaje još samo da ih doživite i uživo.

Popis pjesama:
1. Fucking Boring
2. Girl
3. Shine, Shine, Shine
4. She Knows
5. Lack Of Imagination
6. Roulette
7. Love Like Ours
8. Traveler
9. Love, Love, Love
10. Not The One

AS.Paulić

Objavljeno 15.03.2013.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)