Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

5. Crna ovca - vikend sporta, kulture, glazbe i gastronomije

5. Crna ovca - vikend sporta, kulture, glazbe i gastronomijeJučer je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija Crna ovca koja se ove godine održava od 14. do 16. svibnja u Baški na otoku Krku.

Jubilarnu petu Crnu Ovcu pod motom ”Crnje ne može” najavili su predstavnica Organizacijskog odbora Branka Polonijo, riječki glazbenik Damir Urban te dizajnerica i autorica vizualnog identiteta Crne Ovce Darja Gudac.

Predsjednica udruge Sinjali Branka Polonijo prisutnima je predstavila moto ”Crnje ne može” i osnovnu poruku koju ova manifestacija šalje - crna ovca misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe, a crno znači individualizam, vedar i optimističan pogled na svijet.

Kroz Crnu ovcu, također, sustavno se promovira tradicionalna bašćanska gastronomska ponuda s naglaskom na bašćanskoj janjetini koja se za vrijeme istoimenog vikenda nudi u svim ugostiteljskim objektima. U sklopu manifestacije najavljeno je kuharsko natjecanje, ove godine u nešto jačem izdanju - popularni kuharski višeboj pod nazivom ’’Test the best’’ na kojem će se natjecati 9 ekipa novinara u spravljanju janjećeg gulaša u kotliću.


Bogati program započinje u petak u 17 sati premjernom izložbom grafita Crne ovce, nakon kojeg slijedi Skrivena premijera, izložba i performance u čast 5. rođendana Crne ovce. Nastupom Sick Swing Orchestra iz Zagreba i mladog krčkog benda Mala Vida započinje i glazbeni dio programa ovogodišnje Crne ovce. Subotnje jutro rezervirano je za sportske aktivnosti, planinarenje u Velu luku, paragliding, dizanje u balonu, i naravno, centralni sportski
događaj - regatu Corinthia Cup za klasu Laser i Optimist.

Ulicama Baške posjetitelje će zabavljati ulični preformeri, a moći će se pogledati i modni performance Etno Modne minute, mrgar na Rivi, izložba starih predmeta kao i Srednjevjekovni viteški turnir koje će zorno dočarati Rapski samostreličari. Subotnje popodne u Baški zaokružit će promenadni nastup folkorne skupine Kud Šoto i Klape Zvonimir.

Kulturno-znanstveni program obuhvatiti će predavanje ”Više od Everesta” Darka Berljaka, kao i već tradicionalno predavanje prof. Korada Korlevića, a Teatar Gavran izvest će popularnu predstavu ”Hotel Babilon”. U groznicu subotnje večeri uvest će nas grupa Mala Vida, a za vrhunac će se pobrinut poznati riječki rock sastav URBAN & 4.

Nedjelja je rezervirana za biciklijadu, zadnji plov Corinthia Cupa i svečanu dodjelu nagrada pobjednicima regate.

Ovca ’ko ne dođe!

Objavljeno 13.04.2010.

Vremeplov

Svi vjeruju u nešto i svi iz činjenice da vjeruju u nešto koriste to nešto kako bi podržali vlastito postojanje.
Frank Zappa