Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

5. Crna ovca - vikend sporta, kulture, glazbe i gastronomije

5. Crna ovca - vikend sporta, kulture, glazbe i gastronomijeJučer je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija Crna ovca koja se ove godine održava od 14. do 16. svibnja u Baški na otoku Krku.

Jubilarnu petu Crnu Ovcu pod motom ”Crnje ne može” najavili su predstavnica Organizacijskog odbora Branka Polonijo, riječki glazbenik Damir Urban te dizajnerica i autorica vizualnog identiteta Crne Ovce Darja Gudac.

Predsjednica udruge Sinjali Branka Polonijo prisutnima je predstavila moto ”Crnje ne može” i osnovnu poruku koju ova manifestacija šalje - crna ovca misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe, a crno znači individualizam, vedar i optimističan pogled na svijet.

Kroz Crnu ovcu, također, sustavno se promovira tradicionalna bašćanska gastronomska ponuda s naglaskom na bašćanskoj janjetini koja se za vrijeme istoimenog vikenda nudi u svim ugostiteljskim objektima. U sklopu manifestacije najavljeno je kuharsko natjecanje, ove godine u nešto jačem izdanju - popularni kuharski višeboj pod nazivom ’’Test the best’’ na kojem će se natjecati 9 ekipa novinara u spravljanju janjećeg gulaša u kotliću.


Bogati program započinje u petak u 17 sati premjernom izložbom grafita Crne ovce, nakon kojeg slijedi Skrivena premijera, izložba i performance u čast 5. rođendana Crne ovce. Nastupom Sick Swing Orchestra iz Zagreba i mladog krčkog benda Mala Vida započinje i glazbeni dio programa ovogodišnje Crne ovce. Subotnje jutro rezervirano je za sportske aktivnosti, planinarenje u Velu luku, paragliding, dizanje u balonu, i naravno, centralni sportski
događaj - regatu Corinthia Cup za klasu Laser i Optimist.

Ulicama Baške posjetitelje će zabavljati ulični preformeri, a moći će se pogledati i modni performance Etno Modne minute, mrgar na Rivi, izložba starih predmeta kao i Srednjevjekovni viteški turnir koje će zorno dočarati Rapski samostreličari. Subotnje popodne u Baški zaokružit će promenadni nastup folkorne skupine Kud Šoto i Klape Zvonimir.

Kulturno-znanstveni program obuhvatiti će predavanje ”Više od Everesta” Darka Berljaka, kao i već tradicionalno predavanje prof. Korada Korlevića, a Teatar Gavran izvest će popularnu predstavu ”Hotel Babilon”. U groznicu subotnje večeri uvest će nas grupa Mala Vida, a za vrhunac će se pobrinut poznati riječki rock sastav URBAN & 4.

Nedjelja je rezervirana za biciklijadu, zadnji plov Corinthia Cupa i svečanu dodjelu nagrada pobjednicima regate.

Ovca ’ko ne dođe!

Objavljeno 13.04.2010.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal