Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Album ”Kišni ljudi” ostvaruje san Galliana Pahora

Album ”Kišni ljudi” ostvaruje san Galliana PahoraTočno na svoj 53. rođendan, nažalost prerano preminuli velikan hrvatskoga glumišta Galliano Pahor, kao i za života, po tko zna koji put dokazat će kako može i nemoguće. Naime, 17. listopada u foajeu HNK Ivana pl. Zajca, bit će upriličena promocija Gallianovog CD-a prvijenca, nazvanog ”Kišni ljudi”, i tako dosanjan jedan dugogodišnji glumčev san.

Naime, iako je na kazališnim daskama ostvario sve što je poželio, realizaciju sna o vlastitom nosaču zvuka nije uspio završiti. Završili su ga njegovi prijatelji predvođeni s Ines Prajo i Arijanom Kunštek, autoricama svih šest skladbi koliko ih se nalazi na albumu. Sve je snimano u studijima Ive Popeskića i Tihomira Preradovića koji potpisuju i aranžmane.

Prisjetimo se, Galliano je već dobrano skrhan teškom bolešću uspio snimiti četiri skladbe, točnije dueta. Za kompoziciju ”Kišni ljudi” po kojoj je CD i dobio ime, i koju je Galliano otpjevao s Barbarom Brezac Benigar, defektologinjom u riječkom Centru za autizam, čak i snimljen spot u produkciji Studija ”Irs Art”. Na CD-u koji izdaje Dallas Records nalaze se i Galetovi dueti s Anjom Šovagović Despot – kompozicija ”Teatar” s kojom je ovo dvoje glumaca oduševilo mnoge na lanjskoj ”Dori”, potom duet snimljen s Arsenom Dedićem – skladba ”Reci” i onaj za pjesmu ”Nije to kraj” koju je otpjevao sa Severinom. Skladba ”Savršen dan”, jedina koju Galliano nije uspio otpjevati na CD-u se pojavljuje u dva ruha, u izvođenju glumca Mislava Čavajde, te u instrumentalnoj verziji.

Da sve ostaje u prijateljskom okruženju dokaz je voditeljski par koji će nazočne provesti kroz ovu po mnogočemu čudnu promociju jednog nosača zvuka. Naime, kroz Galletov glazbeni san sve nazočne provest će Danijela Trbović i Robert Ferlin.

Slavica Mrkić Modrić / Novi list

Objavljeno 05.10.2008.

Vremeplov

Moj najdraži urednički rad bio je upravo u ”Valu”. Tamo sam našao ekipu srodnih duša i s guštom smo radili te novine. Dao sam toj ekipi dio zanata, ali i veliki dio srca. ”Valu” sam pak nadjenuo ime, i danas mislim da je bilo dobro...
Mišo Cvijanović Cvijo, novinar i kolumnist (Novi list)