Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art-kino Croatia slavi prvi rođendan!

Art-kino Croatia slavi prvi rođendan!S veseljem najavljujemo proslavu prvog rođendana Art-kina Croatia, bogatu raznovrsnim programima. Rođendanska proslava traje od četvrtka, 17., do nedjelje 20. prosinca 2009.

Proslava rođendana započinje u četvrtak, 17. prosinca 2009. u 12 sati svečanom premijerom remakea prvog igranog filma snimljenog na tlu Hrvatske, i to upravo u Rijeci. Riječ je o filmu Napad na Narodnu banku u Rijeci/Assalto alla Banca Popolare di Fiume. Svečanoj će premijeri u Art-kinu prisustvovati redatelj Mladen Juran, glavni glumac Alen Liverić i glumačka ekipa filma, uz glazbenu pratnju Sandija Bratonje (Urban&4, Sinteza).

Iste večeri rođendan Kina obilježava se i 30. obljetnicom Kinoteke uz prikazivanje digitalno restauriranog filma Lisinski, u režiji Oktavijana Miletića iz 1944. u 20 sati.

Proslava rođendana nastavlja u petak, 18. prosinca premijernom izvedbom dugoočekivanog riječkog animiranog filma Prva jutarnja Martine Lukanović u 19 i 30, a zatim u 20 i 30 slijedi hrvatska premijera filma Soul kitchen Fatiha Akina iz 2009. - nagrađenog na Venecijanskom filmskom festivalu, nakon čega slijedi zabava uz DJ i VJ tim Miće mace.

U subotu, 19. prosinca na redu je dječji program – najgledaniji skandinavski dječji film ”Izgubljeno blago vitezova templara” Kaspera Barfoeda u 11 sati, te, u 16 sati, ”Veliko putovanje” u režiji Ivana Hetricha iz 1958. velikim dijelom snimljen u Rijeci.

Rođendan Kina će navečer uveličati program DOKUart-a u Rijeci filmom ”Znanje je početak” Paula Smacznyja u 18 sati, te hrvatska pretpremijera višestruko nagrađivanog „antidepresivnog filma ceste - bez ceste“ Sjever/Nord u režiji Rune Denstada Langla iz 2009. u 20 sati.

U nedjelju, 20. prosinca, ujutro možete pogledati dječji program, a proslavu rođendana završavamo programom DOKUarta ”Bajne vile” Marka Jeftića te Wagah Supriya Senai Najafa Bilgramija u 19 sati, te filmom ”Sevdah” iz 2009. u režiji Marine Andree u 20 i 30.

Kraj mjeseca rezerviran je za Dan francuskog filma, Treći festival nevidljivog filma-Filmske mutacije i J.C.V.D. Mabrouka El Mechrija.

Ulaz je slobodan!

Objavljeno 17.12.2009.

Vremeplov

Od nastupa na matricu bježimo ko vrag od tamjana, ne samo zbog sterilnosti takve izvedbe, nego zato jer se svaki naš put kombijem s dečkima pretvori u višesatni koncert mješovitog zbora koji višeglasno reve, a ponekad i pjeva sve od Miše pa do Arcade Firea.
Ivona Maračić (E.N.I.)