Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dani indijske kulture

Dani indijske kulture U Art-kinu će se u sklopu Dana indijske kulture (Namaste Indija) u četvrtak, 30.09. u 17:00, prikazati dobitnik Film Awards za najbolji film - ”MASOOM” redatelja SHEKHARA KAPURA. Ulaz je slobodan.

Nagrađivana filmska priča o vanbračnom djetetu koje razdire odnos dotad postojanog bračnog para ”vraća nas autorovim antibollywoodskim korijenima, kad je snimao odvažne i krajnje brutalne filmove poput genijalnog ’Bandit Queen’, prije no što je Indiju zamijenio Hollywoodom, kad su njegove indijske kraljice odmetnika ustupile mjesto onim slavnijim britanskim (’Elizabeth’).”(Dragan Rubeša, www.art-kino.org)

Nakon filma, u 20:00 će se u atriju kina održati predavanje pod nazivom ”FILM U INDIJI” filmskog kritičara Boška Picule.

”Od prvih filmskih projekcija u Indiji održanih samo nekoliko mjeseci nakon onih povijesnih u Parizu preko prepoznatljivih masala filmova do aktualnog utjecaja indijske kinematografije i filmaša koji se zrcali i u oskarovskom uspjehu kinohita ”Slumdog Millionaire” – ”Milijunaš s ulice”, film u Indiji i – Indija na filmu pravi su fenomeni. Jesu li danas indijski filmovi i njihovi autori spremni na novi iskorak kojim će jedna od politički i ekonomski najutjecajnijih zemalja svijeta, svoju globalnu važnost potvrditi i u sedmoj umjetnosti? Odgovor se krije podjednako u prošlosti i vizijama jedinstvene indijske kinematografije. ” (iz teksta Boška Picule)

Organizator programa Dani indijske kulture je udruga Lotos.

Objavljeno 29.09.2010.

Vremeplov

Ja sam zadovoljna... nekad stane, nekad krene, nekad bolje, nekad lošije...
Ivanka Mazurkijević (Stampedo)