Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dani indijske kulture

Dani indijske kulture U Art-kinu će se u sklopu Dana indijske kulture (Namaste Indija) u četvrtak, 30.09. u 17:00, prikazati dobitnik Film Awards za najbolji film - ”MASOOM” redatelja SHEKHARA KAPURA. Ulaz je slobodan.

Nagrađivana filmska priča o vanbračnom djetetu koje razdire odnos dotad postojanog bračnog para ”vraća nas autorovim antibollywoodskim korijenima, kad je snimao odvažne i krajnje brutalne filmove poput genijalnog ’Bandit Queen’, prije no što je Indiju zamijenio Hollywoodom, kad su njegove indijske kraljice odmetnika ustupile mjesto onim slavnijim britanskim (’Elizabeth’).”(Dragan Rubeša, www.art-kino.org)

Nakon filma, u 20:00 će se u atriju kina održati predavanje pod nazivom ”FILM U INDIJI” filmskog kritičara Boška Picule.

”Od prvih filmskih projekcija u Indiji održanih samo nekoliko mjeseci nakon onih povijesnih u Parizu preko prepoznatljivih masala filmova do aktualnog utjecaja indijske kinematografije i filmaša koji se zrcali i u oskarovskom uspjehu kinohita ”Slumdog Millionaire” – ”Milijunaš s ulice”, film u Indiji i – Indija na filmu pravi su fenomeni. Jesu li danas indijski filmovi i njihovi autori spremni na novi iskorak kojim će jedna od politički i ekonomski najutjecajnijih zemalja svijeta, svoju globalnu važnost potvrditi i u sedmoj umjetnosti? Odgovor se krije podjednako u prošlosti i vizijama jedinstvene indijske kinematografije. ” (iz teksta Boška Picule)

Organizator programa Dani indijske kulture je udruga Lotos.

Objavljeno 29.09.2010.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young