Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dani Kinoteke Makedonije

Dani Kinoteke MakedonijeU četvrtak, 25. 03. 2010. u 20 sati u Art-kinu Croatia slijedi svečano otvorenje Dana Kinoteke Makedonije i projekcija filma ”Kao loš san” redatelja i gosta Kina Antonija Mitričevskog.

Dane Kinoteke Makedonije - retrospektivu makedonskog filma - svečano će otvoriti direktorica Kinoteke Makedonije Mimi Gjorgoska-Ilievska, pročelnica Hrvatske kinoteke Carmen Lhotka te pročelnica Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivanka Persić.

Nakon otvorenja prikazat će se igrani film ”Kao loš san” Antonija Mitričevskog iz 2003. - priča o sudbinama nekolicine običnih ljudi frustriranih okolinom, traumama rata koji pokušavaju izbrisati dio života koji je kao loš san.

Film je nominiran za Grand Prix na Montréal World Film Festivalu, a nastao je po drami makedonskog dramatičara Dejana Dukovskog te u koprodukciji Makedonije, Hrvatske i Velike Britanije. U glavnim su ulogama Predrag - Miki Manojlović, Ertan Šaban i Robert Englund. Prije filma ”Kao loš san” gledat ćemo izbor iz najvažnijih dokumentarnih zapisa braće Manaki, pionira filma na tlu bivše Jugoslavije, u trajanju od 15 minuta.

Dane Kinoteke Makedonije organizirali su Kinoteka Makedonije, Hrvatska kinoteka (Hrvatski državni arhiv), Hrvatski filmski savez i Grad Rijeka.

Objavljeno 25.03.2010.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich