Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dečki iz ManDrilla ”zasukali rukave”

Pred onima koji su njihovu glazbu upoznali kroz prvijenac ”Embryo” ili drugi album ”P” – veliko je iznenađenje. Članovi riječke grupe ManDrill zasukali su rukave, izoštrili instrumente, ogolili dušu i snimili nešto posve drugačije. Treći album nazvali su ”Tibet”, on za njih znači osobni smiraj – to je fokusiranje na unutrašnju snagu benda, gitaru, glas, bubanj, bas, na njih same bez ukrasnih dodataka, kako uvijek rado ističu Robert Jovanović, Kristijan Ćoza, Tomislav Radinović i Dalibor Peršić.

Ušli su u studio GIS na Kastvu i vrlo brzo snimili intimnije, ozbiljnije i zvučno bogatije izdanje koje bi svjetlo dana trebao ugledati negdje u svibnju, a uslijedit će koncertna promocija u Stereo dvorani.

Snimanje je prošlo stvarno dosta brzo jer je cijeli bend svirao uživo, a iskreno – dobro smo se pripremili prije no što smo ušli u studio, pa nije bilo puno ponavljanja. Nismo htjeli previše komplicirati. Produkcije se prihvatio Matej Zec (Morso, Let3) s kojim bi zaista i dalje voljeli surađivati. Jednostavno smo se našli na istoj valnoj duljini, skužili smo se i to je to - složno tvde dečki iz ManDrilla u posljednjem intervjuu.

Napokon smo došli do tog trenutka u karijeri kad možemo sve naše ideje koje se motaju po glavama nas četvorice realizirati, kanalizirati baš onako kako nam zvuče u glavi. Uvijek sam imao jasnu viziju kako želim da zvučim i kako bih volio da zvuči bend u kojem sviram. No tu je uvijek bilo nekoliko prepreka, ili nisam znao kako to objasniti, ili nisam znao sam prenijeti to na moj instrument, ili na vokal, ili nismo uspjeli spojiti sve elementu u kompaktnu cjelinu. To je glazba. Ali sad, nakon jedanaest godina zajedničkog truda i rada, mislim da smo sad konačno uspjeli te naše ideje pretvoriti u pjesme koje zvuče baš kako smo ih zamislili. To je to - zaključuje Robert Robert Jovanović, basist grupe.

Leo Rumora iz Ogledala, Matej, Stane i Darko iz Morsa, Dodo i Damir, Prlja iz Leta3 i Franjo iz Fathera dio su imena koja su gostovala na ”Tibetu”, a uskoro ćemo i znati točan svibanjski datum izlaska novog albuma ManDrilla. Ovoga ljeta ManDrill će biti jedan od vodećih domaćih imena festivala Priredba koja se održava na Preluku kraj Rijeke.

Objavljeno 08.04.2008.

Vremeplov

U principu... bend profukcionira na onoj najbitnijoj stvari, a to su svirke.
Stanislav Grdaković (Morso)