Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Enice snimaju spot za ’Crnu kutiju’

Enice snimaju spot za ’Crnu kutiju’ Nova pjesma ’Crna kutija’ koja se nalazi na ’Best of’ albumu riječke grupe ENI, ovih će dana dobiti i svoje video izdanje. Naime, kadrove za ovu pjesmu koja već tjednima ne silazi sa vrhova svih mogućih top lista u Hrvatskoj, cure su snimile na lokacijama Grobnika, na automotodromu i šljunčari, u režiji stalnog suradnika Gonza.

Ivona, Elena, Iva i Nikolina za potrebe snimanja spota za pjesmu ’Crna kutija’ odlučile su se na promjenu te su sve četiri skratile kose stavljanjem kratkih perika.

Trenutno aktualni singl ’Crna kutija’ potpuno je drugačija pjesma od svih ostalih, a solo vokal u njoj pjeva Nikolina, koja je odlučila isprobati kako joj ’leži’ country glazba. Glavni krivci za ovu pjesmu su Vava, kao autor i Elvis Stanić , kao autor aranžmana i produkcije .

”Pjesma je od početka bila pisana za Nikolinu i trebala se sukobiti sa njezinim standardnim vokalnim izričajem, da se oproba u nečem potpuno novom. Bio je to moj način da je izazovem na country dvoboj. U samoj interpretaciji Nikolina je bila toliko inspirirana i superiorna da smo se Elvis i ja samo pogledavali nakon svakog njezinog zavijutka i obrvama se dogovorili ’ovo bi moglo biti jako dobro’... U tekstu je pronašla nešto svoje osobno i pjesmi je dala vlastiti život.” rekao je Vava.

O tome kako je bilo na samom snimanju spota Elena je rekla:
”Raditi sa Gonzom je uvijek zanimljivo i kreativno, pa je tako bilo i na snimanju ’Crne kutije’. Budući da pjesma govori o kraju jedne ljubavi, angažirali smo našeg prijatelja da odglumi frajera kojeg mi cure, nakon razočarenja, ostavljamo na cesti bez ijedne krpice, mobitela i tenisica... Zanimljivost je i ta što smo koristile perike, pa ćete moći vidjeti i kakva je Iva plavuša, Nikolina kao crnka, a Ivona i ja kao brinete! U spotu smo se vozile i u kabrioletu Eos, za što se pobrinuo Porscheinterauto Rijeka. Vrijeme nas baš i nije poslužilo jer je tog dana naglo zahladilo, pa vožnja u kabrioletu baš i nije bila ugodna, ali zaključile smo da to i nije ništa čudno, budući da nam je uvijek na snimanjima hladno. Zato smo se
svi skupa na kraju ugrijali medicom.”

Nikolina, glavni vokal u ovoj pjesmi kaže: ”Pjesma Crna kutija, koja je u samom početku bila u rock tonu poput ”Oči su ti ocean”, svojim novim oblikom i country soundom potpuno me je oduševila. Dok sam pjevala uživala sam i nevjerojatno da, nakon toliko godina u glazbi, nakon toliko pjesama i snimljenoga materijala, baš sam u ovoj pjesmi najviše uživala. Izvukla je iz mene nešto novo... Bila sam skeptična pred snimanje ali Vava nije odustao od ideje da bih to trebala snimiti. Vava, hvala!”

Objavljeno 03.06.2009.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković