Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grč, Mrtvi kanal, Fit i Ogledala konačno imaju CD

Grč, Mrtvi kanal, Fit i Ogledala konačno imaju CDU utorak, 2 prosinca u Dallas Music Shopu, četiri riječka benda će u svoju diskografiju upisati po jedan album više. Točno u podne u prodaju će se pustiti albumi slijedećih bendova - ’’Mrtvi kanal’’, ’’Grč’’, ’’Ogledala’’ i ’’Fit’’.

Nakon dvije kazete, nekoliko bootleg izdanja te sudjelovanja na raznim kompilacijama Grč napokon dobiva svoj prvi album na CD u pod nazivom ’’Još ima krvi“. Razne faze Grča zabilježene su na ovom Cd-u, od prve postave (Zoff, Barač, Klas, Modrić), pa sve do suradnje s Mirom Klarićem iz Dr. Steela. Da skratimo: ’’Noćas se beograd pali’’, ’’Još ima krvi’’, ’’Teške čizme na nogama slobode’’ i ostale ’’Grčevite’’ misli od sada na dalje biti će dostupne svima.

’’Prošlost i budućnost“ album je Mrtvog kanala koji s Grčem ima bratski podijeljenu kazetu iz 1983 godine. Nastao je početkom osamdesetih kao jedan od ekstremnijih punk bendova koji su zadržali beskompromisni stav kakvog su imali i na samom početku karijere. Mrtvi kanal je
dokaz da je i Rijeka imala svoje mesije. «Slike na mramoru», «Smiješna djeca», «Menza», «Ludnica», «Oglasi» i najbolji tekst cijele ploče «Samo tijelo» reprezentativna je pjesmarica socijalno angažirane tematike. Briljantno seciranje radničke svakodnevnice, stvari koje nas okružuju i zabranjenih misli, o kojima ponekad nije bilo bolje ni govoriti, a kamoli ih javno izvoditi. Na sreću, povijesna nepravda riječke diskografije biti će ispravljena objavom ’’Prošlosti i budućnosti“!

Kasne osamdesete u Rijeci su obilježila Ogledala. Leo & co. materijal su snimili prije više od dvadeset godina u ljubljanskom studiju Top Ten, pod producentskom palicom legendarnog Janeza Križaja. ’’Ogledala su oko mene’’, ’’Kako ti je sada’’ ili ’’Samo ti’’ napokon će se naći na jednom mjestu na opću radost svih njihovi fanova. Kad smo već kod fanova, Fit-u ih nikad nije nedostajalo. Njima nije nedostajalo niti koncerata, niti albuma. Jedino što im je nedostajalo su svirke. Pa su se ljudi odlučili okupit i odsvirat koncert te ga usput snimit. Na albumu ’’Live uz Rijeku’’ zabilježene su: ”Rijeka”, ”Daj mi ruku”, ”Uživaj”, ”Zaboravit ću sve”, ”Neke žene”, ”Valovi”, ”Zvoni telefon”, ”Rock ’n’ roll je kriv za sve”, ”Mačku” te ostale uspješnice Fit-a.

Znači, sutra 2. prosinca, ravno u Dallas po vlastiti ’’komad“ povijesti riječkog rocka.

Objavljeno 01.12.2008.

Vremeplov

Nekad se govorilo da u našoj kinematografiji imamo slabe scenariste i osrednje redatelje, ali tvrdim da je to velika zabluda - imamo sve veći broj slabih glumaca, koji su raspršeni, koji moraju sinhronizirati banane u reklamama ili pak skaču iz sapunice u sapunicu.
Aldo Paquola, riječki filmski kritičar i publicist