Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grupa ManDrill mora promijeniti ime

Nakon uspješne TV reklame za veliku mobilnu korporaciju koja je ponovno vratila u život hit ”Ljubio valjao” s njihovog prošlog albuma ”P”, riječkom sastavu ManDrill stigle su izuzetno neugodne vijesti iz Amerike - tik pred izdavanje novog albuma. Riječ je o pismu pravnog zastupnika američke grupe Mandrill, funk rock sastava iz 70-ih, u kojem se od riječkih ManDrilla traži - promjena imena.

Američki funk bend Mandrill nastao je u newyorkškom Brooklynu daleke 1968. godine. Do polovice 70-ih snimili su nekoliko uspješnih albuma da bi od tada izdavali uglavnom kompilacije. Dva najuspješnija nosača zvuka su im ”Mandrill Is” (1972.) i ”Composite Truth” (1973). Šira publika zna njihovu glazbu zahvaljujući kultnom filmu ”The Warriors” znanog redatelja Waltera Hilla.

Obzirom da američki Mandrill planira ponovno okupljanje i novu turneju, zasmetalo im je postojanje istoimenog sastava u Hrvatskoj. Argumenti su nažalost na američkoj strani jer su zaštitili ime. ”Bio je to pravi hladan tuš za nas”, kaže Robert Jovanović, basist riječkih ManDrilla i nastavlja: ”Nakon svega što smo prošli zajedno kao bend sad bi trebali mijenjati ime. I to baš u trenutku kad finaliziramo svoj novi, treći album”.

Zbog problema oko imena, izdavanje novog albuma riječkog sastava odgođeno je za jesen. Album će se zvati ”Tibet”, a bend? Tko zna.

Objavljeno 02.05.2008.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)