Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grupa ManDrill mora promijeniti ime

Nakon uspješne TV reklame za veliku mobilnu korporaciju koja je ponovno vratila u život hit ”Ljubio valjao” s njihovog prošlog albuma ”P”, riječkom sastavu ManDrill stigle su izuzetno neugodne vijesti iz Amerike - tik pred izdavanje novog albuma. Riječ je o pismu pravnog zastupnika američke grupe Mandrill, funk rock sastava iz 70-ih, u kojem se od riječkih ManDrilla traži - promjena imena.

Američki funk bend Mandrill nastao je u newyorkškom Brooklynu daleke 1968. godine. Do polovice 70-ih snimili su nekoliko uspješnih albuma da bi od tada izdavali uglavnom kompilacije. Dva najuspješnija nosača zvuka su im ”Mandrill Is” (1972.) i ”Composite Truth” (1973). Šira publika zna njihovu glazbu zahvaljujući kultnom filmu ”The Warriors” znanog redatelja Waltera Hilla.

Obzirom da američki Mandrill planira ponovno okupljanje i novu turneju, zasmetalo im je postojanje istoimenog sastava u Hrvatskoj. Argumenti su nažalost na američkoj strani jer su zaštitili ime. ”Bio je to pravi hladan tuš za nas”, kaže Robert Jovanović, basist riječkih ManDrilla i nastavlja: ”Nakon svega što smo prošli zajedno kao bend sad bi trebali mijenjati ime. I to baš u trenutku kad finaliziramo svoj novi, treći album”.

Zbog problema oko imena, izdavanje novog albuma riječkog sastava odgođeno je za jesen. Album će se zvati ”Tibet”, a bend? Tko zna.

Objavljeno 02.05.2008.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)