Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera 2010.!

Hartera 2010.!Ove godine u Rijeci u prostorijama bivše tvornice papira na festivalu Hartera nastupiti će Erol Alkan, Fuck Buttons, Duke Dumont i posljednja vijest za ljubitelje gitare, John Garcia, frontman Kyussa te Bambi Molesters.

Erol Alkan priznat j eu glazbenom svijetu te ga mnogi rado izabiru za svog suradnika. Surađivao je među mnogima i sa skupinama Daft Punk, Franz Ferdinand, te Chemical Brothers.

Fuck Buttons je dvojac koji svoju glazbu stvara na zaboravljenim dječjim igračkama. Ono što nastaje je kombinacija inteligentne dance glazbe i post rocka.

Ne vole svirati festivale pa će njihovo ukazanje u Rijeci predstavljati čistu ekskluzivu jer su, uz Harteru, zasad potvrdili još samo nastupe na Primaveri u Barceloni i ATP New Yorku
čiji je kreativni direktor ove godine glavom i bradom Jim Jarmusch.

Duke Dumont je momak koji je brzo po pojavljivanju na sceni postao ”tražena roba”. Remiksirao je Skunk Anansie, Missy Eliott, Lilly Allen i Mystery Jetse. Odvrtio je neke od najdinamičnijih techno i fidget house setova na svijetu na koje svi vole plesati. A isti set nikad nije odvrtio dvaput i kune se da će tako i ostati.

Kaže da će ove godine izbaciti i novi LP i novi single, a posebno je ponosan na činjenicu da je slaganje legendarnog 51. izdanja Fabriclivea povjereno upravo njemu.

John Garcia, frontman Kyussa, prvi put nakon 1995. svira opus tog mitskog banda iz čijeg su pepela nastali Queens of the Stone Age i koji je utjecao na čitavu plejadu rock izvođača.Garcia ”the voice of stoner rock” složio je set listu od sva četiri kultna Kyussova albuma koja će se može čuti na tek nekolicini europskih festivala.

Hrvatski surf Sišćani Bambi Molesters dolaze naoružani prikladnim skladbama i zvucima svog novog, aklamacijama dočekanog ”As the Dark Wave Swells” albuma.

Cijena ulaznice je 200 kn.

Objavljeno 10.03.2010.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar