Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kino Croatia uskoro postaje Art-kino

Kino Croatia uskoro postaje Art-kinoKino Croatia, koje je Grad Rijeka unajmio na deset godina kako bi građanima ponudio programe kinoteke i art-kina, otvorit će se krajem studenog ili početkom prosinca ove godine.

Po sudu filmske struke, radi se o jednoj od najljepših kinodvorana u Hrvatskoj i jednoj od rijetkih u kojoj je moguće film gledati u autentičnom ambijentu pa se taj jedinstveni interijer neće mijenjati, već samo očistiti, popraviti i osvježiti.

Manifestaciju pri otvaranju Art-kina će organizirati Grad Rijeka u suradnji s ključnim partnerima – svim filmskim djelatnicima, udrugama, tvrtkama Rijeke, Hrvatskim filmskim savezom te Vijećem za film i kinematografiju Grada Rijeke.

U prosincu ove godine, ako priprema i otvorenje Art-kina proteknu po planu, planiraju prikazati i ciklus poljskog filma u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Videomarket Tradeom.

– Otvorenje će započeti pravom filmskom manifestacijom koja će biti programska mješavina i koja će najaviti programsko bogatstvo i raznolikost našeg budućeg repertoara. Dakle, bit će prikazan jedan jaki filmski nezavisni naslov, zatim jedan kinotečni film, nadamo se i zanimljivom hrvatskom naslovu, zatim bismo željeli organizirati okrugli stol na temu uspostavljanja mreže nezavisnih art-kina u Hrvatskoj, prikazati filmove riječkih autora koje Riječani nisu imali prilike vidjeti, barem ne u kinu, organizirati jutarnju projekciju filmskih klasika za djecu, a u suradnji sa školama, projekcije starih filmskih zapisa o Rijeci i Liburniji. Također, u okviru ove filmske manifestacije, želimo predstaviti Hrvatski audiovizualni centar i nakladničku djelatnost Hrvatskog filmskog saveza, najavila je u Novom listu suradnica za izdavačku i filmsku djelatnost u Odjelu gradske uprave za kulturu Slobodanka Bundalo - Mišković.

Objavljeno 25.09.2008.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone