Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Klub Tenk predstavlja Lene Kosti

Klub Tenk predstavlja Lene KostiU petak 29.10.2010. riječki klub Tenk ugostiti će pravu metal poslasticu, radi se naime o slovenskoj skupini Lene Kosti i Zadranima Rising Dream.

Specifičnim nastupom, karizmom frontmena grupe, Milanom Kruščičem bend Lene Kosti uspijeva pridobiti publiku i medije. Ritam i energija koju bend Lene Kosti posjeduju sa priredjenim ugodnim iznenadjenjima.

Lene kosti osnovane su 1978. godine kao prvi slovenski heavy metal band. Dolaskom pjevača Milana Krušiča 1985. godine, grupa postiže prvi pravi uspjeh. Njegov obarajuće snažan, unikatni vokal te karizmatični performans odlučno pomaže Lenim kostima ka probijanju u sam centar pažnje heavy metal pokreta u Sloveniji, a glazbeni pristup Lenih kostiju postaje uzor mlađim grupama u Jugoslaviji. U tom periodu Lene kosti izdaju svoje prve snimke, koji postaju pravi raritet među obožavateljima heavy metala u Sloveniji. Činilo se, da za Lene Kosti ide sve kako treba, no drugačiji od drugih po ponašanju oblačenju, glasna metal svirka uz stihove na engleskom nisu bili prihvaćeni u društvu. Podlijegali su cenzuri. Odlučuju da se raziđu.

Lene kosti se ponovo okupljaju 2008. godine za samo jedan koncert, da obilježe 30. godišnjicu osnivanja grupe. Stari i novi obožavatelji su oduševljeni nastupom i reagiraju s punim entuzijazmom, i tako Lene kosti odluče, nastaviti s točke, na kojoj su stali skoro prije 20. godina. Od tada su Lene kosti odsvirale puno koncerta u Sloveniji, kao i u Europi. Svoj vrhunac dostižu 2009. godine kada nastupaju kao predgrupa legendi njemačkog heavy metala Grave Digger. Na tom nastupu, kao posebni gost, uskače na binu gitarista Manni Schmidt svirajući solažu na Russian Girl, još uvijek najpopularnijoj pjesmi Lenih kostiju.

Rising Dream osnovan je 2004. u Zadru, te su već iduće godine svirali kao predgrupa njemačkom Helloweenu. Nakon toga snimaju prvi demo The Rising Madness, te kao jedan od samo dva hrvatska sastava nastupaju na festivalu Metalcamp u Sloveniji, gdje su između ostalih nastupili Slayer, Soulfly i Anthrax.

Također su nastupili u emisiji Headbanger’s Ball na MTV-u Adria. Godine 2006. ponovno su svirali kao predgrupa Halloweenu, a godinu dana kasnije objavljuju drugi demo The Spheres. Nakon toga potpisuju za izdavačku kuću Dallas Records, te su 2008. objavili svoj prvi službeni studijski album Failed Apocalypse.

Između ostalih, sastav je nastupao sa sastavima Deep Purple, Amon Amarth, Motörhead, Sepultura, Children of Bodom, Hammerfall, Yngwie Malmsteen, Stratovarius i drugima, a posebno se ističe njihov nastup na splitskom Poljudu gdje su nastupili kao predgrupa legendarnom bendu Iron Maiden. Postava sastava je mjenjana par puta, posljednji put 2010., kada je nova pjevačica postala Ines Tančeva.

Upad 30 kn.
Početak 22:00.

Objavljeno 01.10.2010.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka