Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Srpanj u Art-kinu - Najbolja zaštita od sunca

Nagradna: Srpanj u Art-kinu - Najbolja zaštita od suncaZa sve one koji ne podnose vrućine i nervozne gužve, a vole filmove, Art-kino je ”to mjesto” za bijeg u srpnju. Srpanj u Art-kinu Croatia u Rijeci donosi mahom suvremena ostvarenja – za početak, prema riječima kritike dva odlična rumunjska filma.

Prvi je suvremeni humorni omnibus skupine rumunjskih redatelja ”Priče iz zlatnog doba”(Amintri din epoca de Aur) od 1. do 7. srpnja, a glavni je redatelj Cristian Mungiu, tvorac poznatog filma 4 mjeseca, 3 tjedna, 2 dana koji je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu. Komične priče smještene su u osamdesete godine u Rumunjsku, a kritika ih opisuje kao ”rumunjski ekvivalent lexikona yu mitologije iz ”Onih Dana” (Dejan Ognjanović).

Rumunjski novi val donosi od 8. do 14. srpnja ”Policijski, pridjev” (Politist, adjective) redatelja Corneliua Porumboiua, film o policajcu Cristiju (Rados Bucur), istražitelju odjela za narkotike, koji dobije nalog da uhiti mladog sitnog dilera umjesto krupnije ribe – pa se nađe pred velikom moralnom dvojbom.

”Profesori naših filmskih škola napola zabrinuto kažu kako pola domaćih studenata režija imitira rumunjski val. Nikakvo čudo: Porumboiu i društvo našli su filmski jezik s kojim su izrazili i naše stanje, smjesu postsocijalističkog apsurda, kafkijanske birokracije, opće otresitosti, korupcije i društvenog raslojavanja. A ”Policijski, pridjev” strelicom je hitnuo u samo srce takvog, bolesnog Istoka. ” piše Jurica Pavičić (Jutarnji list) o ovome filmu koji je na Cannesu dobio Posebno priznanje žirija te Nagradu kritike i glavnu nagradu na 3. Vukovar film festivalu.

Mjesec neće proći bez Kratkog utorka koji predstavlja FADE IN, u kojem 6. srpnja gledamo riječku premijeru filma ”Zamka za sirene” scenarija i režije Hane Veček, ”Wireless”, scenarija i režije Marija Kovača, te ”Industrijski raj”, scenarija i režije Marijana Crtalića.

U suradnji s Queerom Zagreb 07. i 08. 07.2010. stiže fascinantni dokumentarni film o ekscentričnom umjetničkom paru Gilbertu i Georgeu – film ”S Gilbertom i Georgom” prati njihov život od skromnih početaka do svjetske umjetničke scene gdje su više od četiri desetljeća djelovali kao enigmatičan i kontroverzan duo, primjenjujući kreativnu filozofiju ”Umjetnost za sve”. Kamerom ih je 18 godina pratio redatelj Julian Cole, autor brojnih nezavisnih dokumentaraca.

S vrlo malo riječi i puno emocija - australski film ”Samson i Delilah” (Samson and Delilah) u režiji Warwicka Thorntona stiže u Art-kino od 15. do 21.srpnja.

Priča o Samsonu i Delilah dobila je moderno ruho: smještena je u aboridžinsku zajednicu u Australiji u kojoj žive mladi i zaljubljeni par po imenu Samson i Delilah. No uskoro su prisiljeni živjeti izvan svoje zajednice, te kreću kroz Australiju.. Film redatelja koji također dolazi iz aboridžinske zajednice osvojio je brojne nagrade širom svijeta u kategoriji najboljeg filma, a bio je kandidat za Oscara za najbolji film na stranom jeziku.

”Naturščici Rowan McNamara i Marissa Gibson nose u sebi sposobnost da nas, gledatelje, uključe do kraja te da učine svoje likove potpuno živim, i ta je sposobnost zapanjujuća.” Louise Keller,

Tu je i izvrsna britanska komedija ”U banani” (In the loop) redatelja Armanda Iannuccija od 22. do 27. srpnja, a scenarij Jesseja Armstronga i Simona Blackwella nagrađen je na brojnim festivalima (primjerice na British Independent Film Award).

Srpanj završava u festivalskom tonu kada stižu filmovi s Motovun film festivala: publika Art-kina će po prvi put imati priliku, istodobno s održavanjem samog festivala, osam najzanimljivijih filmskih naslova s ovog festivala gledati u Rijeci. Program će se odvijati od srijede, 28. srpnja pa do subote, 31. srpnja.

Glazbeni internet magazin RiRock.com i Art-kino Croatia dijele vam tri puta po dvije ulaznice za film ”Priče iz zlatnog doba” koji se počinje prikazivati u Art-kinu 01.07 do 07.07.2010.

Pošaljite svoje ime i prezime na našu e-mail adresu i karte vas čekaju na ulazu!

Objavljeno 01.07.2010.

Vremeplov

Nemojte se bojati biti slobodni s glazbom. Potrudite se i ostavite nešto sebe u njoj.
Brian Setzer