Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Originalni članovi riječke grupe Fit ipak na okupu

Originalni članovi riječke grupe Fit ipak na okupuRiRock.com prvi donosi ekskluzivnu vijest koja će obradovati sve ljubitelje riječke rock scene, posebice fanove nikada prežaljene grupe Fit.

Svojevremeno najpopularnija riječka grupa, koja je naprasno prekinula karijeru prije 17. godina, okupit će se za svoj povratnički koncert koji će se održati u Stereo dvorani 3. listopada u starom, dobro poznatom sastavu: Davor Lukas - pjevač, Zorko Opačić - gitara, Miro Tešević - bas i Siniša Banović - bubnjevi.

Velika je to novost jer je samo prije nekoliko dana javnosti bilo poznato da su se na službeno potvrđenom reunionu Fita trebala naći samo dva osnivača, Lukas i Opačić, bez Teševića. No, kako je Tešević jedan od originalnih članova Fita i samim time ga je gotovo nemoguće izostaviti iz ponovnog okupljanja čini se da su dečki unatoč nekim starim nesuglasicama ipak pronašli zajednički jezik i dogovorili da će se 3. listopada na pozornicu Stereo dvorane popesti svi zajedno. Posljednji bubnjar Fita, Banović, za koga se nakon par prvih proba u Rijeci činilo da je odustao od svirke, ipak nam je potvrdio svoj dolazak iz Amsterdama i nastup s kompletiranim Fitom.

Samim time, koncert Fita u Rijeci i najavljeno snimanje albuma ”Live uz Rijeku” daleko više dobija na težini, posebice ako uzmemo u obzir da su ”fitovce” u dijelu riječkih rock kuloara nerijetko prikazivali u negativnom svjetlu jer se kompletan bend početkom 90-ih godina odlučio preseliti u Amsterdam. Lukas se nešto kasnije vratio u Rijeku, dok su ostala trojica ostala živjeti i svirati u Amsterdamu, Opačić i Tešević kao Cyberfit, a Banović kao uspješan profesionalni bubnjar. O toj temi, ako već niste, možete pročitati odličnu kolumnu Zorana Žmirića ”Combat rock” na našim stranicama.

Što nas očekuje sada kada je Fit- fit. Nesumnjivo odličan i emocijama nabijen koncert nekadašnjih miljenika riječke i ex-YU publike uz hrpu vječnih hitova poput ”Mačke”, ”Rijeka”, ”Naša noć”, ”Rock’n’ roll je kriv za sve”, ”Daj mi ruku”, ”Telefon”, ”Zaboravit ću sve” i drugih koje, unatoč tome što su nastale krajem dalekih 80-ih godina, još uvijek zvuče dovoljno svježe, kvalitetno - i zanimljivo za neke novije generacije koje nisu imale prilike iskusiti ovu autohtonu riječku pop-rock bombu koja je svojevremeno, ne bez razloga, zapalila ”cijelu Jugu”.

Već sada će, nimalo ne dvojeći, mnogi reći da se radi o riječkom koncertu godine. (R.P.)

Fit - Daj mi ruku

Objavljeno 21.08.2008.

Vremeplov

Za manju svotu novaca koje ćete dati za BigMac i Coca-Colu možete kupiti svjež kruh, kvalitetan komad čistog mesa ili lijep komad sira. U tome ćete uživati puno više.
Steve Albini