Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Oružjem protivu otmičara i Larva večeras u Palachu

Oružjem protivu otmičara i Larva večeras u PalachuDanas, 7. veljače, s početkom u 22 sata u Palachu počinje prava rockerska veselica. Za cijelokupnu koncertnu ’’priču’’ biti će zaduženi novosadski bend Oružijem protivu otmičara i riječka Larva.

Bend Oružjem protivu otmičara osnovan je početkom devedesetih godina. Prvu postavu činili su: Dragana, Dada, Darko (sadašnji bubnjar Partibrejkersa) i Nikola koji su u jednom beogradskom studiju snimili su prvi album za rekordnih 40 sati. No, na iznenađenje svih, a ponajviše samog benda, u samo dva tjedna ’’ludilo’’ je zahvatilo cijelu SiCG i pjesme ’’Moja soba’’, ’’Izabela’’, ’’Vremojed’’ i ’’Ptica’’ postaju veliki hitovi na državnoj razini. Još značajnije uspjehe band je postigao drugim albumom ’’Barbie Cue’’ (1996.) i obradom pjesme ’’Mladiću moj’’ grupe Zana, dok je iste godine ’’Barbie Cue’’ bilo je najprodavanije diskografsko izdanje u državi. Kako bi se cijela priča zaokružila OPO snimaju i album ’’Barbie Mix’’ s remiksevima pjesama s albuma ’’Barbie Cue’’.

Treći album ’’Komadić koji nedostaje’’ izlazi 1999. godine tijekom previranja i NATO-vih bombardiranja, a nezainteresiranost većine članova za daljnji rad dovodi do razlaza i ove postave. Prije 3 godine Nikola okuplja novu ekipu na čelu s pjevačicom Ivanom i događa se album ’’Maštoplov’’. Ploča radi čudnovatih okolnosti medijski ostaje neprimjećena, te se nakon malog broja koncerata ekipa ponovo razilazi. No, Nikola, vječni entuzijast, krajem 2004. godine ponovno okuplja novu ekipu mlađih glazbenika. U novoj postavi OPO pripremaju novi album, kojeg objavljuju 2007. godine pod nazivom ’’Znaš ko te pozdravio?’’.
Objavljeno 07.02.2009.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)