Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

PechaKucha Night gostuje na Hartera festivalu

PechaKucha Night gostuje na Hartera festivaluJedanaest kreativaca predstavit će se riječkoj publici popularnim prezentacijama od 20 slika po 20 sekundi i tako ugrijati atmosferu dan prije službenog programa Hartera festivala.

U Rijeci će se kao pretprogram Hartera festivala 11. lipnja s početkom u 20:30 održati specijalno izdanje PechaKucha Night. Riječ je o inspirativnim i brzim prezentacijama različitih kreativaca, neformalnom prostoru za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada.

PechaKucha Night je globalno događanje koje se prema licenci trenutno odvija u 203 grada širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. PechaKucha Night je u Hrvatsku stigla u siječnju ove godine i do sada se održala dva puta, u Zagrebu.
Treće izdanje gostuje na riječkom festivalu Hartera kao dio predprograma i zbog toga je dio prezentera iz Rijeke i okolice. Na trećoj PechaKucha Night predstavit će se jedanaest kreativaca: Janez Janša, 100 lica, Dejan DragosavacRuta, Petar Mišković, Montažstroj/Borut Šeparović, Mauro Massarotto/Sheriff&Cherry Studio, Peek&Poke, Klaus, I-gle, Valerij Jurečić i Nemanja Cvijanović.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje.

PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja.

Ideja je da pobliže ispričaju što rade i što ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje. Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minutai 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći.

Ulaz je besplatan, a za atmosferu nakon prezentacija zaduženi su DJ-i Boodale, Amor i Sir Jane. Organizatori PechaKucha Night u Hrvatskoj su Rasadnik Bruketa&Žinić, Studio 3LHD, Komakino i Lana Cavar, a za ovu prigodu suorganizator je Hartera festival.

Autor plakata je Dejan Dragosavac Ruta, a program podržava Grad Rijeka.

Objavljeno 11.06.2009.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić