Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Postolar Tripper, Cirkus i Officer Down u Palachu

Postolar Tripper, Cirkus i Officer Down u PalachuNakon što ih je riječka publika imala priliku vidjeti na festivalu ”Priredba”, u Rijeku nam 19.12. stiže zadarski ska, reggae, hip hop osmerac ”Postolar Triper”. Priča ovog veselog i plesnog benda započinje radijskom emisijom ”Generacija Ex”, na valovima zadarskog radija 057 koja je prva u eter plasirala rad tadašnjeg dvojca Valčića i Predragovića. Oni su u naletu inspiracije napravili ”Ošljačku sagu”, tekstualno orijentiranu na bodulski akcent, koja je pobrala simpatije duž cijele Dalmacije kao i pjesmu ”Tužna priča o selu” koja je postala poznata u svim miljeima prizemnim refrenom ”Koga, čega, janjetine!”. Nakon toga,može se reći da je probijen led.

Nakon pojavljivanja u emisiji Briljanteen gdje su sa singlom ”Tužna priča o selu” dulji period u demo rubrici držali prvu poziciju, potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Menart pod čijom etiketom 2006. godine izlazi njihov duhoviti hip hop album prvijenac pod imenom ”Sve što iman san ukra”.

Nakon više godina izdavačke pauze bend se vraća s novim albumom simboličnog naziva ”Popravni” sada već kao osmeročlana ekipa potpuno definirana u ska, reggae i hip hop glazbi s prepoznatljivim bodulskim akcentom. Singlovi ”Nataša” i ”Na rubu ponora” već se neko vrijeme vrte u radijskom eteru.

Kao predgrupe nastupaju Cirkus, sedmeročlani bend iz Poreča koji postoji oko godinu i pol dana, ali je vrlo brzo stekao reputaciju odličnih zabavljača te je u tom roku održao 40ak koncerata po raznim festivalima, pa tako i ovogodišnjem RiRock Festivalu. Svoju muziku definiraju kao ska-gipsy-reggae-punkrock mješavinu, a tekstovi govore o lošem sistemu i dobrim provodima uz vesele ritmove i dobre vibracije.

Kao druga predgrupa nastupiti će riječki Officer Down. Ovi predstavnici reggae i ska zvuka dobro su poznati publici u svojem gradu ali i šire. Sedmeročlana ekipa angažiranih tekstova, također dobrih vibracija i plesnih ritmova i melodija koje uz standardne instrumente još proizvode violina i dobar brass trojac svakako su odličan recept za zagrijavanje publike.

Koncert započinje u 21:00h.
Cijena ulaza je 30 kn.

Cijeli događaj organizira Udruga Ri Rock u suradnji za klubom Palach.

Objavljeno 13.12.2008.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash