Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Postolar Tripper, Cirkus i Officer Down u Palachu

Postolar Tripper, Cirkus i Officer Down u PalachuNakon što ih je riječka publika imala priliku vidjeti na festivalu ”Priredba”, u Rijeku nam 19.12. stiže zadarski ska, reggae, hip hop osmerac ”Postolar Triper”. Priča ovog veselog i plesnog benda započinje radijskom emisijom ”Generacija Ex”, na valovima zadarskog radija 057 koja je prva u eter plasirala rad tadašnjeg dvojca Valčića i Predragovića. Oni su u naletu inspiracije napravili ”Ošljačku sagu”, tekstualno orijentiranu na bodulski akcent, koja je pobrala simpatije duž cijele Dalmacije kao i pjesmu ”Tužna priča o selu” koja je postala poznata u svim miljeima prizemnim refrenom ”Koga, čega, janjetine!”. Nakon toga,može se reći da je probijen led.

Nakon pojavljivanja u emisiji Briljanteen gdje su sa singlom ”Tužna priča o selu” dulji period u demo rubrici držali prvu poziciju, potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Menart pod čijom etiketom 2006. godine izlazi njihov duhoviti hip hop album prvijenac pod imenom ”Sve što iman san ukra”.

Nakon više godina izdavačke pauze bend se vraća s novim albumom simboličnog naziva ”Popravni” sada već kao osmeročlana ekipa potpuno definirana u ska, reggae i hip hop glazbi s prepoznatljivim bodulskim akcentom. Singlovi ”Nataša” i ”Na rubu ponora” već se neko vrijeme vrte u radijskom eteru.

Kao predgrupe nastupaju Cirkus, sedmeročlani bend iz Poreča koji postoji oko godinu i pol dana, ali je vrlo brzo stekao reputaciju odličnih zabavljača te je u tom roku održao 40ak koncerata po raznim festivalima, pa tako i ovogodišnjem RiRock Festivalu. Svoju muziku definiraju kao ska-gipsy-reggae-punkrock mješavinu, a tekstovi govore o lošem sistemu i dobrim provodima uz vesele ritmove i dobre vibracije.

Kao druga predgrupa nastupiti će riječki Officer Down. Ovi predstavnici reggae i ska zvuka dobro su poznati publici u svojem gradu ali i šire. Sedmeročlana ekipa angažiranih tekstova, također dobrih vibracija i plesnih ritmova i melodija koje uz standardne instrumente još proizvode violina i dobar brass trojac svakako su odličan recept za zagrijavanje publike.

Koncert započinje u 21:00h.
Cijena ulaza je 30 kn.

Cijeli događaj organizira Udruga Ri Rock u suradnji za klubom Palach.

Objavljeno 13.12.2008.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis