Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi: Dotakni Mjesec u HKD-u 7. veljače

Putokazi: Dotakni Mjesec u HKD-u 7. veljačeNakon serije blagdanski obojenih nastupa, vokalna skupina Putokazi odlučila je obradovati vlastitu publiku, točnije sve kojima se dopao njezin posljednji album Mjesec, ekskluzivnim pojavljivanjem na sceni.

Kako je na konferenciji za tisak 21. siječnja kazala voditeljica Putokaza, Miranda Đaković, Mjesec će se moći uživo dotaknuti koncertnim happenningom 7. veljače u HKD-u na Sušaku, s početkom u 20 sati.

Nastupi Putokaza gotovo su uvijek nestandardan događaj, pa će tako biti i ovaj put, u šetnji svijetlom i tamnom stranom Mjeseca. Vokalna magija Putokaza dobit će u scenskom uprizorenju na pozornici HKD-a novu dimenziju sinkroniziranjem koreografije pjevačica, posebno načinjenih video-projekcija, svjetlosnog dizajna i kostima.

Video-prizori uključuju prikaz svake djevojke u osobnoj okolini, te ambijentalne gradske ugođaje iz osobnog rakursa. Kostimi vide pjevačice Putokaza kao individualizirane objekte mašte, koje se može doživjeti i kao heroine. Dizajn svjetla naglašava siluete, sjene i sposobnost izvođača da reflektiraju svjetlo, što podcrtava trip-hop glazbenu atmosferu.

Koreografiju i režiju nastupa potpisuje Kate Foley, video-projekcije su rad Marina Lukanovića, a oblikovatelj svjetla bit će Alen Vukelić.

Za DJ potporu zadužen je Underground Sky.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na gradskom kartomatu, TIC-u na Korzu, putem agencije New Sound, te na adresi www.kulturaplus.com. Na dan nastupa ulaznice će se moći kupiti i na ulazu sušačkog HKD-a.

U tradicionalnim novogodišnjim glasanjima na tportalu.hr, album Mjesec dio je hrvatske glazbene kritike proglasio jednim od najboljih albuma ne samo protekle godine, nego cijelog desetljeća. Slično je prošao i prošlogodišnji spot za skladbu Dvojnica, koji je proglašen najboljim domaćim video uratkom.


Objavljeno 24.01.2010.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)