Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rasformirana riječka grupa Metrobolik

Rasformirana riječka grupa MetrobolikRiječka grupa Metrobolik ovih je dana u javnost i službeno pustila informaciju da je bend u znanom sastavu prestaje s radom i da od dovršavanja njihovog novog albuma za koji su čak i snimili par novih pjesama neće biti ništa.

Iako su u par navrata najavljivali mogućnost da se ponovo okupe u starom sastavu, ova četiri riječka glazbenika i njihova pjevačica Ana Kabalin, odlučili su rasformirati bend te krenuti svatko svojim putem.

Kako doznajemo od samog benda, ne radi se o svađi članova već o činjenici da je od njihovog pop-rock debi albuma ”Metrobolik” prošlo dosta godina i da su se u međuvremenu posvetili drugim osobnim prioritetima - shodno tome, prijateljski razlaz se nametnuo sam od sebe. No, veći dio benda ipak ostaje u glazbenim vodama. Ana Kabalin se pokušava afirmirati kao solo pjevačica i kao back vokal izvođačima kao što su Manofon, En Face i Tony Cetinski, dok ostali članovi i dalje sviraju u nekim drugim bendovima i projektima, neki ”rekreativno” a neki profesionalno (basist Ljubomir Silić znan kao nekadašnji član Laufera i bubnjar Dejan Adamović Deva kroz One Possible Option i samostalne radove).

Prema riječima Vladimira Kariolića iza sebe su ostavili ”sasvim solidan” album i par singlova koji i danas zvuče uvjerljivo, a bend je u par godina pobrao i nekoliko nagrada za svoj rad kao što su epitet najslušanije domaće pjesme za ”Kada noć padne na grad” na Radio Rijeci, te prijedloge i nominacije za Porin i Zlatnu Kooglu.

- Svojom internet akcijom ”Sprži ovaj CD!” prije dvije godine skrenuli smo u Hrvatskoj pažnju na nove, sada već uobičajene, distribucijske tijekove u današnjoj glazbi i na taj način ostvarili oko 7.000 downloada albuma, pojašnjava Kariolić i dodaje da je to ako se pribroji i skoro rasprodana naklada od 1.000 komada u CD formatu odličan rezultat za naše malo ”tržište”. Prosvirali smo ”sve što se dalo”, bilo na festivalima ili samostalnim nastupima po Istri, Kvarneru, Zagrebu i dalje, no, to je prošlost a mi smo se svi, svatko na svoj način, okrenuli budućnosti, zaključuje gitarist i producent sada već bivšeg Metrobolika. (A.C.)

Metrobolik - Mala šarena kutijaObjavljeno 28.08.2008.

Vremeplov

Glazba nikada ne bi trebala nanositi štetu.
Robbie Robertson