Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rasformirana riječka grupa Metrobolik

Rasformirana riječka grupa MetrobolikRiječka grupa Metrobolik ovih je dana u javnost i službeno pustila informaciju da je bend u znanom sastavu prestaje s radom i da od dovršavanja njihovog novog albuma za koji su čak i snimili par novih pjesama neće biti ništa.

Iako su u par navrata najavljivali mogućnost da se ponovo okupe u starom sastavu, ova četiri riječka glazbenika i njihova pjevačica Ana Kabalin, odlučili su rasformirati bend te krenuti svatko svojim putem.

Kako doznajemo od samog benda, ne radi se o svađi članova već o činjenici da je od njihovog pop-rock debi albuma ”Metrobolik” prošlo dosta godina i da su se u međuvremenu posvetili drugim osobnim prioritetima - shodno tome, prijateljski razlaz se nametnuo sam od sebe. No, veći dio benda ipak ostaje u glazbenim vodama. Ana Kabalin se pokušava afirmirati kao solo pjevačica i kao back vokal izvođačima kao što su Manofon, En Face i Tony Cetinski, dok ostali članovi i dalje sviraju u nekim drugim bendovima i projektima, neki ”rekreativno” a neki profesionalno (basist Ljubomir Silić znan kao nekadašnji član Laufera i bubnjar Dejan Adamović Deva kroz One Possible Option i samostalne radove).

Prema riječima Vladimira Kariolića iza sebe su ostavili ”sasvim solidan” album i par singlova koji i danas zvuče uvjerljivo, a bend je u par godina pobrao i nekoliko nagrada za svoj rad kao što su epitet najslušanije domaće pjesme za ”Kada noć padne na grad” na Radio Rijeci, te prijedloge i nominacije za Porin i Zlatnu Kooglu.

- Svojom internet akcijom ”Sprži ovaj CD!” prije dvije godine skrenuli smo u Hrvatskoj pažnju na nove, sada već uobičajene, distribucijske tijekove u današnjoj glazbi i na taj način ostvarili oko 7.000 downloada albuma, pojašnjava Kariolić i dodaje da je to ako se pribroji i skoro rasprodana naklada od 1.000 komada u CD formatu odličan rezultat za naše malo ”tržište”. Prosvirali smo ”sve što se dalo”, bilo na festivalima ili samostalnim nastupima po Istri, Kvarneru, Zagrebu i dalje, no, to je prošlost a mi smo se svi, svatko na svoj način, okrenuli budućnosti, zaključuje gitarist i producent sada već bivšeg Metrobolika. (A.C.)

Metrobolik - Mala šarena kutijaObjavljeno 28.08.2008.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger