Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rasprodane sve ulaznice za povratak Fita u Rijeku

Rasprodane sve ulaznice za povratak Fita u Rijeku”Rijeka zove!” novi je projekt serije koncerata Svid radija koji počinje ovog petka, 3. listopada, nastupom ponovno okupljenog riječkog sastava Fit. Oni su u ponedjeljak doputovali u Rijeku gdje odrađuju drugi dio posljednjih priprema za koncert, dok su prvi dio svi skupa uvježbavali u Amsterdamu.

Današnja riječko-amsterdamska postava nastupa u posljednjoj originalnoj formaciji – Miro Tešević na bas gitari, Zorko Opačić na gitari i Siniša Banović na bubnjevima dok će Davor Lukas Bajo stati iza mikrofona.

Ovo je, kao što već i sami znate, njihov prvi zajednički nastup nakon punih sedamnaest godina mirovanja iako amsterdamski članovi Fita aktivno sviraju i snimaju u Nizozemskoj pod raznim imenima poput Cyberfit i Villa3 o čemu smo već u par navrata opširnije pisali.

Nastup neće ostati samo na koncertnom ukazanju već će se isti materijalizirati u obliku kompaktnog diska ”Live uz Rijeku” i to do kraja godine u izdanju Dallas recordsa.Tako će mnogi imati konačno priliku čuti kako zvuče pjesme kao što su ”Mačka”, ”Uz rijeku”, ”Zaboravit ću sve”, ”Daj mi ruku” i ”R’n’R je kriv za sve”, obzirom da je sada već poznato da sve zainteresirane Stereo dvorana neće moći primiti jer su ulaznice za koncert rasprodane, a njihovi prijašnji albumi ”Uz rijeku” i ”Daj mi ruku” godinama nisu dostupni na CD-u.

Nakon pojavljivanja na antologijskoj kolekciji ”Rijeka-Paris-Texas” 1987. godine, Fit je prvi samostalni album nazvan objavio 1988. u produkciji Milana Mladenovića, vođe kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je svirao i gitare zajedno sa Zvonkom Đukicem Đuletom, pokretačem danas vrlo popularne beogradske grupe Van Gogh. Materijal je sniman na relaciji Rijeka – Sarajevo – Beograd, a izdan je pod okriljem beogradskog izdavača PGP RTB koji je, za razliku od hrvatskih, prepoznao potencijal grupe. Dvije godine kasnije, 1989. godine, uz pomoć u to vrijeme mladog producenta iz Splita, Dragana Lukića, danas poznatijeg kao Luky, Fit je izbacio drugi album ”Daj mi ruku” ovog puta sniman na relaciji Rijeka – Split – Beograd, a opet objavljen za PGP RTB.

Mi ustvari nikad nismo bili potpuno zadovoljni s kvalitetom zvuka i produkcijom, na oba albuma. Fit je u prostoriji za vježbanje i uživo bio puno puno žešći, tvrđi, čvršći, drukčiji i ljepši. To znaju samo oni koji su nas gledali uživo. Tako da će sada, uz novu hard disc tehnologiju, Fit biti snimljen onako kako stvarno zvuči - najavili su danas na press konferenciji članovi benda vidno iznenađeni što je njihov povratnički koncert rasprodan tri dana unaprijed.

Na kraju današnjeg ”součavanja” s riječkim medijima vlasnik Stereo dvorane, Simon Dejhalla, rekao je da nikada u povijesti njegovog kluba nečiji nastup nije pobudio toliko velik interes kao što je okupljanje Fita. (R.P./V.P.)

Fit - Daj mi ruku

Objavljeno 01.10.2008.

Vremeplov

Zamisli život u ritmu muzike za ples. Stvarno.
Jura Stublić