Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rasprodane sve ulaznice za povratak Fita u Rijeku

Rasprodane sve ulaznice za povratak Fita u Rijeku”Rijeka zove!” novi je projekt serije koncerata Svid radija koji počinje ovog petka, 3. listopada, nastupom ponovno okupljenog riječkog sastava Fit. Oni su u ponedjeljak doputovali u Rijeku gdje odrađuju drugi dio posljednjih priprema za koncert, dok su prvi dio svi skupa uvježbavali u Amsterdamu.

Današnja riječko-amsterdamska postava nastupa u posljednjoj originalnoj formaciji – Miro Tešević na bas gitari, Zorko Opačić na gitari i Siniša Banović na bubnjevima dok će Davor Lukas Bajo stati iza mikrofona.

Ovo je, kao što već i sami znate, njihov prvi zajednički nastup nakon punih sedamnaest godina mirovanja iako amsterdamski članovi Fita aktivno sviraju i snimaju u Nizozemskoj pod raznim imenima poput Cyberfit i Villa3 o čemu smo već u par navrata opširnije pisali.

Nastup neće ostati samo na koncertnom ukazanju već će se isti materijalizirati u obliku kompaktnog diska ”Live uz Rijeku” i to do kraja godine u izdanju Dallas recordsa.Tako će mnogi imati konačno priliku čuti kako zvuče pjesme kao što su ”Mačka”, ”Uz rijeku”, ”Zaboravit ću sve”, ”Daj mi ruku” i ”R’n’R je kriv za sve”, obzirom da je sada već poznato da sve zainteresirane Stereo dvorana neće moći primiti jer su ulaznice za koncert rasprodane, a njihovi prijašnji albumi ”Uz rijeku” i ”Daj mi ruku” godinama nisu dostupni na CD-u.

Nakon pojavljivanja na antologijskoj kolekciji ”Rijeka-Paris-Texas” 1987. godine, Fit je prvi samostalni album nazvan objavio 1988. u produkciji Milana Mladenovića, vođe kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je svirao i gitare zajedno sa Zvonkom Đukicem Đuletom, pokretačem danas vrlo popularne beogradske grupe Van Gogh. Materijal je sniman na relaciji Rijeka – Sarajevo – Beograd, a izdan je pod okriljem beogradskog izdavača PGP RTB koji je, za razliku od hrvatskih, prepoznao potencijal grupe. Dvije godine kasnije, 1989. godine, uz pomoć u to vrijeme mladog producenta iz Splita, Dragana Lukića, danas poznatijeg kao Luky, Fit je izbacio drugi album ”Daj mi ruku” ovog puta sniman na relaciji Rijeka – Split – Beograd, a opet objavljen za PGP RTB.

Mi ustvari nikad nismo bili potpuno zadovoljni s kvalitetom zvuka i produkcijom, na oba albuma. Fit je u prostoriji za vježbanje i uživo bio puno puno žešći, tvrđi, čvršći, drukčiji i ljepši. To znaju samo oni koji su nas gledali uživo. Tako da će sada, uz novu hard disc tehnologiju, Fit biti snimljen onako kako stvarno zvuči - najavili su danas na press konferenciji članovi benda vidno iznenađeni što je njihov povratnički koncert rasprodan tri dana unaprijed.

Na kraju današnjeg ”součavanja” s riječkim medijima vlasnik Stereo dvorane, Simon Dejhalla, rekao je da nikada u povijesti njegovog kluba nečiji nastup nije pobudio toliko velik interes kao što je okupljanje Fita. (R.P./V.P.)

Fit - Daj mi ruku

Objavljeno 01.10.2008.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com